Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Manchester United vetett végett a Watford veretlenségének! – videóval

A Premier League 5.fordulójának szombati játéknapját a Manchester United vendégjátéka zárta az idei kiírásban még hibátlan Watford otthonában. 

A válogatott szünet előtt a Watford a Tottenham ellen aratott szenzációs győzelmet hazai pályán. A lódarazsak ellenfele ezúttal a Jose Mourinho vezette a vörös ördögök voltak. A találkozó első lehetősége a vendégek előtt adódott, miután Young lehetősége után Ben Foster bravúros védést mutatott be. Az első negyedóra végén Paul Pogba kísérletét az utolsó pillanatban az egyik hazai védő blokkolni tudta. A 17.percben a hazaiak támadója Troy Deeney is megvillant és lövése után De Gea tolta szögletre lövését. A mérkőzés 24.percében a vörös ördögök a hálóba találtak Alexis Sánchez révén azonban a partjelző emelte a zászlaját leshelyzet miatt, Mike Dean pedig érvénytelenítette a chilei találatát. Félórányi játékot követően ismét Sánchez került helyzetbe, lövését azonban a jobb felső sarokból tolta szögletre Foster. A 35.percben egy pontrúgást követően Lukaku góljával megszerezte a vezetést a United. Három perccel később Fellaini beadását Smalling zseniális mozdulattal küldte a hazaiak hálójába kétgólosra növelve a vendégek előnyét. Az első játékrész végén Paul Pogba löketét hárította bravúrral Foster.

Fordulást követően egyik szakvezető sem változtatott csapata összeállításán. Az 57.percben Roberto Pereyra szabadrúgása kerülte el De Gea kapuját nem sokkal. A 65.percben egy remek támadás után Doucouré passzát követően Gray bombázott a vörös ördögök hálójába. A gólt követően a hazaiak aktívabbak lettek és próbáltak nyomás alá helyezni a United kapuját. A Watford előtt adódtak is komoly lehetőségek, azonban az MU védeleme állta a hazaiak rohamait. A mérkőzés véghajrájában Matics megkapta második sárga lapját is amivel idő előtt elkellett hagynia a játékteret ez pedig a hazaiak előtt újabb lehetőséget kínált az egyenlítésre. A lódarazsak előtt ott is volt az egyenlítési lehetőség a 94.percben, De Gea azonban szenzációs védéssel akadályozta meg a hazaiak egyenlítését. Ezzel pedig Gracia tanítványai hazai pályán szenvedtek először vereséget az idei kiírásban.

Watford – Manchester United 1-2 (0-2)
Helyszín: Vicarage Road, Watford. Vezette: M.Dean
Gólszerzők: Gray (65.) ill. Lukaku (33.), Smalling (38.)
Sárga lapok: Capoue (34.), Holebas (36.), Deeney (72.) ill. Matics (70.), Valencia (81.)
Kiállítva: Matics (90+3.)

Watford: Foster – Holebas (Masina 84.), Kabasele, Cathcart (Success 88.), Janmaat (Kiko 72.) – Capoue, Doucouré – Pereyra, Hughes  – Deeney, Gray. Vezetőedző: J.Gracia

Manchester United: De Gea – Valencia, Smalling, Lindelöf, Young – Pogba, Fellaini, Matics – Lingard (Martial 71.), Lukaku, Sánchez (McTominay 84.). Vezetőedző: J.Mourinho

https://www.youtube.com/watch?v=3SKzubZe_AQ

Képek: premierleague.com