Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ricardo Moniz újból klub nélkül

2012 nyarán került a Ferencvároshoz a holland Ricardo Moniz. A korábban a Salzburggal osztrák bajnoki címet nyerő trénert hamar megkedvelték a szurkolók és a játékosok is. Egykori tanítványait is sorban csábította a Népligetbe, ekkor került az Üllői útra Leonardo, Muhamed Besic és Julian Jenner is. Több igazolása hibás volt, mint Aborah, Ionescu, Tuyp. Akeem Adams tragédiáját nem tudta feldolgozni, csapatát sem tudta már motiválni, így sorozatos vereségek után elváltak a Fradi és az ő útjai. Moniz azóta is keresi a helyét, hiszen már a hatodik helyről távozott 2013 decembere óta.

A holland tréner megint munka nélkül (nso.hu)

Mióta a Fradit elhagyta a lengyel Lechia Gdansk, a német 1860 München, az angol Notts County, a holland másodosztályú FC Eindhoven, a dán Randers csapatát is irányította mielőtt a szlovák élvonalba szerződött. 2018 júniusában nevezték ki a Trencín vezetőedzőjének az irányításával a nyáron a csapat kiejtette a lengyel Gornik Zabrzét és a holland Feyenoordot is az Európa Ligából, végül a ciprusi AEL Larnaca ellen véreztek el. A szlovák bajnokságban 13 fordulót követően az 5. helyen áll a Trencín, zsinórban öt vereséget elszenvedve. A Ruzomberok elleni vereség után döntött úgy, hogy elege lett, s lemondott.

Nagyszerű pillanatokat éltem át itt, de a legutóbbi bajnoki után úgy döntöttem, lemondok vezetőedzői posztomról. Úgy tűnik, a robbanékony természetem negatív hatással van a csapatra és ha én vagyok az akadálya a sikernek, mennem kell – nyilatkozta a klub hivatalos weboldalának.