Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: a hajrában hullajtott pontokat a Bayern

A német élvonalbeli bajnokság 10. fordulójának mérkőzéseit rendezték szombat délután. A címvédő Bayern München ellen az utolsó percekben harcoltak ki döntetlent, míg a Bayer Leverkusen kapuját simán kitömték.

A rekordbajnok Bayern München vezetéséig egészen a 80. percig kellett várni, ami viszont ezután következett, az még ennél is nagyobb meglepetés volt: a Freiburg az egyetlen kaput eltaláló lövéséből egyenlített a 89. minutumban. Sallai Roland ágyéksérülés miatt hiányzott a vendégek keretéből. Ennek a döntetlennek köszönhetően a bajorok hátránya egy héttel a Klassiker előtt 4 pont a Borussia Dortmunddal szemben.

FC Bayern München – SC Freiburg 1–1 (0-0)
Gólszerzők: Gnabry, ill. Höler

Szintén a legvégén alakult ki a pontosztozkodást jelentő eredmény az Augsburg és a Nürnberg összecsapásán. Sokáig úgy tűnt, hogy a hazaiak magabiztosan begyűjtik a három pontot, Lukas Mühl azonban a 89. percben ezt másképp gondolta.

FC Augsburg – FC Nürnberg 2–2 (1-0)
Gólszerzők: Finnbogason, Schmid, ill. Fuchs, Mühl

Szezonbeli ötödik vereségét szenvedte el a Bayer Leverkusen a bajnokságban. A vendég Hoffenheim négyszer is bevette a gyógyszergyári alakulat kapuját. Reiss Nelson már 5. alkalommal volt eredményes az idényben. Szalai Ádám megbetegedés miatt nem állt a győztes csapat rendelkezésére.

Bayer Leverkusen – TSG Hoffenheim 1–4 (1-2)
Gólszerzők: Bellarabi, ill. Nelson, Joelinton (2), Grifo (büntető)