Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Portugália: 10-0-s csapást mért áldozatára a Benfica – videóval

A portugál bajnokság (Primeira Liga) aktuális fordulójában a második helyezett Benfica nem fukarkodott a gólokkal, és ritkán látható kiütéses győzelmet aratott a Luz Stadionban…

A Benfica alaposan lemészárolta mai áldozatát, és a Barca-nevelés Alex Grimaldo révén már az első percben megkezdték a gólgyártást. A szünet előtt még Seferovic duplázni tudott, de a félidei 3-0 még nem árulkodott arról, hogy történelmi eseménynek lesz szemtanúja a lisszaboni publikum. A fordulás után azonban bő tíz perc alatt új három találat született, betalált többek közt a Cristiano Ronaldóhoz hasonló tehetségként számon tartott Joao Felix is, míg a hajrában még egyszer újra megszórták a Nacionalt, és tíznél álltak meg, miután a sérülésből visszatérő Jonas duplázni tudott.

A Benfica utoljára 1964-ben tudott 10-0-ra nyerni, míg az első híradások szerint európai szinten utoljára a 2010-2011-es idényben a PSV ütötte ki ilyen arányban a Feyenoordot, de például a Real Madrid is lőtt tíz gólt 2015-ben a Rayo elleni 10-2-es mérkőzésen.

Fölényes győzelmével a Benfica egyetlen pontra megközelítette a pénteken döntetlenező, éllovas FC Portót a portugál tabellán.

Benfica – Nacional 10-0 (3-0)
Gólszerzők: Grimaldo (1.), Seferovic (21., 27.), Joao Felix (50.), Pizzi (54. – büntetőből), Ferro (56.), Ruben Dias (64.), Jonas (85., 90.), Rafa Silva (88.) ill.

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye