Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Chelsea: Sarri csak a csapat miatt aggódik

Katasztrofális és szélsőséges napokon van túl a Chelsea együttese. A kicsapongó eredmények tegnapi kicsúcsosodása a Manchester City elleni 6-0-s vereség volt tegnap az Etihadban. A londoniak gyakorlatilag kiszálltak a bajnoki versenyfutásból, és még a negyedik hely megszerzéséért is meg kell majd izzadniuk a hátralévő fordulók során.

Azt hihettük, hogy a Chelsea Bournemouth elleni, 4-0-s veresége egy héttel ezelőtt csak egy egyszerű félresiklás volt. Ezt a tézist erősítette, hogy hét közben már egy ötössel gázolták el a tökutolsó Huddersfieldet. Azonban Maurizio Sarriék számára tegnap késő délután jött a kijózanító pofon, a már fentebb említett rekordzakó képében.

A szezont meglepően jól kezdő Chelsea tehát most komoly gödörben van, és a sajtó máris kikezdte a nyáron a Napolitól érkező olasz edzőt. A jelek szerint nagyon gyorsan kiismerték a Sarri játékrendszerét az ellenfelét, amely elsősorban bizalmi embere, Jorginho köré épült a középpályán. Sarri azonban a rá jellemző nyugodtsággal kezeli a helyzetet, sőt elismerte, hogy ő még életében nem beszélt Roman Abramovics tulajdonossal, aki az elmúlt években többször is kénye-kedve szerint váltogatta a menedzsereket:

„Ha az elnök felhívna, boldog lennék, de ilyet még soha nem láttam tőle. Hogy őszinte legyek, nem is tudom mit várhatok tőle. Nem tudok semmit, a klubot kell kérdezni. Aggódom a csapatom teljesítménye miatt, de a munkám mindig veszélyben van. Nem aggódok magam miatt, erről az egészről a klubot kellene kérdezni. Meg kell találnunk a vereségünk magyarázatát. A Manchester City fantasztikus futballozott, egy igazán rendkívüli csapatot láthattunk. Ezután nem lesz könnyű lábra állnunk. A fociban benne vannak a nagy vereségek is. Félidőben mondtam a fiúknak, hogy ha képesek lennénk reagálni, akkor azzal erősebbek lennénk, mint valaha.”

– próbálta hárítani a munkaügyi kérdéseket a klubra, az egyre bizonytalanabbá váló Sarri.