Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: mestermérlegek a rangadó után

A magyar bajnokság (NB I) tegnapi rangadóján a Ferencváros 4-1-re kiütötte a címvédő Mol Vidi csapatát, ezzel nagyon közel kerültek a zöld-fehérek az újabb bajnoki címhez. A szombat esti rangadót követően mindkét vezetőedző korrekten értékelte a történteket…

„Gratulálok a Ferencvárosnak, és nemcsak a mai győzelemhez, hanem ahhoz is, hogy ezzel a győzelemmel már megnyerték a bajnoki címet is. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, ezt elmondtam  az öltözőben is, le a kalappal az előtt, amit az egész szezonban nyújtottak. Szinte az egész szezonban háromnaponta játszottunk, és ennek a periódusnak még nincs vége. Ma sem számíthattunk több játékosra, küszködtünk a szezonnak ebben a szakaszában, ami a keret létszámát illeti. Az első félidőben hozta a csapat azt a mentalitást, amit elvártam, de történt egy buta szabálytalanság, egy buta piros lap, s ez befolyásolta a mérkőzés sorsát. Tizenhárom mérkőzésen nem kaptunk ki, balszerencsénkre eközben a Ferencváros is ugyanilyen győzelmi sorozatban volt. Ez ma nem a mi esténk volt, nem lehet olyan hibákat elkövetni, amelyeket mi elkövettünk” – hangzott Marko Nikolics, a Mol Vidi trénerének értékelője.

“Mindenekelőtt gratulálok a szurkolóknak, mert nagyon kitettek magukért. A játékosokat nagyon motiválja, hogy ilyen tábor előtt játszhatnak. Revánsot szerettünk volna venni a Vidin, hiszen az előző egymás elleni mérkőzésen is megvolt az akarás, de nem sikerült olyan teljesítményt nyújtanunk, mint ma. Az volt a terv, hogy küzdjünk, együtt harcoljunk a klubért, a szurkolókért. Olyan hangulata volt ennek a meccsnek, mintha háborúba mennének az emberek. A második félidő előtt türelemre intettem a fiúkat, hogy fejezzék be a támadásokat, tartsák meg a labdát, ne akarják a szünet után gyors góllal eldönteni a találkozót. A fiúk most kaptak tőlem két nap pihenőt, de utána ugyanúgy készülünk, mint eddig. Megtaláltuk a saját stílusunkat, ezen az úton akarunk továbbhaladni” –  mondta Szerhij Rebrov.

Négy fordulóval a vége előtt 11 pont az előnye az éllovas Ferencváros csapatának a második székesfehérváriak előtt, s jövő héten a zöld-fehérek a Honvéd ellen akár be is biztosíthatják a bajnoki elsőséget.