Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Az Atlético beleszaladt egy nagyobb verésbe – tabella

A spanyol labdarúgó-bajnokság 36. fordulójának szombat délutáni mérkőzésein kikapott az Atlético Madrid és a Vallecano is, így a kisebbik madridi csapat búcsúzik az első osztálytól.

Espanyol – Atlético Madrid 3-0 (1-0)
Helyszín: RCDE Stadium (Barcelona), Vezette: J. Munuer Montero
Gól: Godín (45+1’ – öngól), Borja Iglesias (52’ , 89’ – büntetőből) ill. –

Espanyol: Diego López – Rosales (G. Victor 86′), Naldo, Hermoso, Pedrosa – Granero, Darder, Roca – Melendo (S. Garcia 90+1′), Iglesias, Wu (Puado 79′)

Atlético Madrid: Oblak – Juanfran, Savic (Correa 46′), Godín, Filipe Luis – Koke, Rodrigo (Vitolo 59′), Saúl, Lemar (Montero 59′) – Griezmann, Morata

A találkozó már mindkét csapat számára csak presztízskérdés volt. Az Espanyolnak ugyan még matematikai esélye volt odaérni az Európa-liga indulást érő egyik pozícióra, de valljuk be ez eléggé sansztalannak tűnt. Míg a matracosok már sem előrébb, sem hátrébb nem juthatnak, ők már biztos másodikok.

Az első játékrész ehhez képest gyengére sikeredett, és mondhatni, hogy a két csapatra jellemző összecsapás volt. Leginkább a védekezésé és a mezőnyharcé volt a főszerep, egyik gárda sem vállalt nagyobb rizikót, pedig ez már egy ”tét nélküli” mérkőzés volt. A matracosok a félidő első harmadában többször is próbálkoztak, de egyik sem volt óriási lehetőség. A 42. percben Saúlnak volt még egy ígéretes próbálkozása, de Diego López bravúrral védeni tudott. A 45+1. percben azonban megtört a jég, és egy remek hazai kontra után Godín szerencsétlenül ér bele a labdába, így az a saját kapujában köt ki, 1-0!

A második félidőben az Atletinek momentuma sem volt, az Espanyol viszont további két gólt is szerzett. Borja Iglesias az 52. percben Melendo gyönyörű kiugratását követően megveri Oblakot és a kapuba gurít, 2-0! Ezek után hosszú ideig nagy csend, majd a 89. minutumban Juanfran belépőjét követően büntetőhöz jut az Espanyol, amit Borja Iglesias higgadtan értékesít, 3-0!

Az Atlético Madrid ezáltal egy nagyobb pofonba szaladt bele, pedig most megmutathatták volna mire képesek, ha nem csak a védekezéssel foglalkoznak, hanem támadnak leginkább egy számukra már tét nélküli mérkőzésen. Az Espanyol pedig reménykedhet, hogy botlanak ez előtte lévő csapatok, és meglehet az Európa-liga indulás joga.

Levante – Rayo Vallecano 4-1 (2-0)
Helyszín: Valènciai Városi Stadion (Valencia), Vezette: J. Fernandez
Gól: J. Campana (14’), R. Vezo (43’), Jason (85’), Bardhi (90’) ill. A. Garcia (71’)
Kiállítva: – ill. A. Embarba (82’)

Kiesési rangadó, igazi 6 pontos találkozó. A Levante egy győzelemmel szinte már bennmarad, a Vallecanónak pedig még a 3 pont is kevés hozzá, de megmarad számukra a remény az utolsó két fordulóra. A vendégek hiába játszottak szebben, a hazai csapat jobb helyzetkihasználása végett megnyeri a találkozót 4-1 arányban, ezzel óriási lépést téve a bennmaradásért. Ráadásul a 30. percben büntetőt is hibázott a Levante.

A La Liga jelenlegi állása: