Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb-selejtező: a kapitány elégedett a kötelező győzelem után

Azerbajdzsán legyőzését követően a magyar válogatott szövetségi kapitánya a Nemzeti Sport helyszíni tudósítójának értékelte a megnyert mérkőzést és elemezte a jövőbeli kilátásokat…

“Azt kaptuk, amit vártunk. Sejtettük, hogy állnak fel az azeriek, és nem is tévedtünk. Azt ugyanakkor hozzá kell tennem, hogy mindvégig példaértékű volt a hozzáállásuk, minden labdáért becsülettel megharcoltak, meg is nehezítették ezzel a dolgunkat. Olyan csapattal játszottunk, amelyik az égvilágon mindent megtett azért, hogy megszerezze a három pontot, de szerencsére ez ellenünk kevésnek bizonyult. Nekünk nem volt más választásunk, mint megnyerni ezt a meccset, tudtuk előre, ha esetleg pontokat veszítünk Bakiban, azzal igencsak távol kerülhetünk az Európa-bajnoki részvétel kivívásától.

Wales kikapott Horvátországban, ez talán jól jött nekünk, de akkor cselekszünk a legjobban, ha magunkkal foglalkozunk. Ha ez nehéz meccs volt, a keddi még nehezebb lesz, de természetesen mindent elkövetünk azért, hogy azt is megnyerjük. Láttam a Horvátország–Wales mérkőzés első félidejét, mit ne mondjak, nagyon kemény csata zajlott. Ryan Giggs csapata nagyon erős, arról nem beszélve, hogy kifejezetten gyors támadókkal vonultak fel. Őket mindenképpen meg kell fékeznünk. Most azt mondom, nem baj, hogy a szombatról vasárnapra virradó éjszakát még Bakiban töltjük, mert ez is segítheti a regenerálódást. Vannak olyan játékosok, akik kisebb sérüléssel bajlódnak, jó hogy a szakemberek azonnal kezelésbe vehetik őket. Fontos lenne, hogy mindenki aludjon egy jót, hogy aztán kipihenve induljunk haza.”

A csoportunk jelenlegi állása: