Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Casillas a felépülést választotta, más pozícióban folytatja karrierjét – HIVATALOS

A portugál első osztályban szereplő FC Porto csapata hivatalosan is bejelentette, hogy kapusuk, Iker Casillas a következő szezont új pozícióban kezdi meg a klubnál. 

Forrás: fcporto.pt

Hivatalossá vált, hogy Iker Casillas nem tér vissza a Porto kapujába a következő szezonban. A spanyol hálóőr májusban szívinfarktus miatt kórházba került, és bár komolyabb baj nem történt, a Real Madrid korábbi kapusa úgy döntött, inkább az egészséget választja a szenvedélye helyett. Casillas még elkezdte a nyári felkészülést a csapattal, de a klub tájékoztatása alapján egyelőre nem védhet, így mostantól a szakmai stábot fogja erősíteni, ahol sportvezetői pozíciót tölt majd be, és feladatai közé tartozik majd a játékosok és a vezetőség közötti tiszta kommunikáció segítése.

“Teljesen mást fogok csinálni, mint amit általában szoktam, hiszen nem a pályán leszek: megpróbálom majd megteremteni a hatékony kapcsolatot a csapat és a klub között. Beszéltem az edzővel akkor, amikor az eset történt, és azt mondta, hogy szeretné, ha közel maradnék a játékosokhoz, főleg a legfiatalabbakhoz, mivel sok változásra lehet számítani. Mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy segítsem a társaimat.”

– nyilatkozta a spanyol kapus a Porto hivatalos tv-csatornájának.

Casillas 2015 nyarrán igazolt a portugál klubhoz, ahol minden sorozatot figyelembe véve 156 mérkőzésen állt a kapuban, melyek során 116 gólt kapott, 74 találkozón pedig érintetlen maradt a hálója.