Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Benzema gólja döntött Sevillában, élen a Real Madrid – videó

A spanyol élvonalbeli bajnokság 5. fordulójának vasárnap esti mérkőzésén a Real Madrid egygólos győzelmet aratott a Sevilla otthonában. 

A korábbi madridi tréner, Julen Lopetegui által irányított Sevilla veretlen mérleggel vágott neki a Real elleni összecsapásnak, melyen egy esetleges győzelemmel élre állhatott a Királyi Gárda, nem beszélve a Barcelonához képest kialakított négypontos előnyről. A mérkőzés első félidejében tökéletesen látszott, hogy a PSG elleni zakó után koránt sem tökéletes a madridi gépezet: többek között Dani Carvajal és Eden Hazard előtt adódtak lehetőséget, ordító tempót viszont nem tudott diktálni a tizenháromszoros BL-győztes. Az andalúziaiak kezdőcsapata a hétközi El-találkozóhoz képest nyolc helyen is változott, eredményben azonban nem jöttek ki a minőségbeli váltások az első játékrészben, amely tehát gól nélküli döntetlennel ért véget.

A második félidőben feltűnően sok volt volt a pontatlan beadás a vendégek részéről, ennek ellenére a vezető találat beívelésből született a 62. percben: Carvajal labdáját Karim Benzema bólintotta a kapuba. A folytatásban Lopetegui mester révén több offenzív cserét is végrehajtottak, aminek a hajrában kis híján meg is lett az eredménye: az egykori Real-csatár, Chicharito Hernández egyenlíteni tudott, a partjelző azonban kiszúrta, hogy a mexikói labdarúgó lesen helyezkedett. Zinedine Zidane picit fellélegezhet, holtversenyben ugyanis vezetik a La Liga tabelláját ennek a három pontnak is köszönhetően. A játékon ettől függetlenül minden bizonnyal lesz még mit csiszolni.

Sevilla – Real Madrid 0–1 (0-0).
Gólszerző: Benzema.

A bajnokság jelenlegi állása: 

A találkozó videós összefoglalója: