Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Zidane mostani Real Madridja már rosszabb, mint Solarié volt

A Real Madrid elvesztette bajnoki veretlenségét, miután szombat este kikaptak a kieső helyen álló Mallorcától. A statisztikák sem állnak Zinedine Zidane vezetőedző mellett, hiszen már most sokkal rosszabbul áll a győzelmek arányában, mint elődje, Santiago Solari.

Forrás: AS

Zinedine Zidane második regnálása alatt a Real Madridnál, csak a bajnoki mérkőzések 50%-át nyerte meg a csapat, míg elődje, Santiago Solari 70,59%-os győzelmi arányt tudott felmutatni. Ráadásul, még Rafa Benítez számai is jobbak voltak a menesztése előtt, egyedül Julen Lopetegui irányítása alatt volt csak rosszabb a csapat teljesítménye. Amióta Zidane márciusban visszatért, 10 győzelmet, 5 döntetlent és 5 vereséget tud felmutatni a La Ligában.

Az elmúlt 10 évet figyelembe véve, a Real Madrid általában megnyert legalább 6 mérkőzést az első 9 találkozójából kivéve két esetet: a 2012/13-as szezont (csak öt győzelem, Jose Mourinho utolsó idényében), és a legutóbbi szezonban (Julen Lopeteguival csak négy mérkőzést nyertek meg). Zidane-nak összejött a hat győzelem az első regnálása alatti két szezonban, de a másodiknál már nem.