Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: vezetett az MU, pontosztozkodás a hétvége derbijén – videóval

Az angol élvonalbeli bajnokság 9. fordulójának legnagyobb rangadóján a listavezető Liverpool 1–1-es döntetlent ért el a Manchester United otthonában.  

Az összecsapást a hazaiak agresszívebben kezdték, a labdát is többet birtokolta Ole Gunnar Solskjaer együttese. A Vörös Ördögök a 36. percben jutottak vezetéshez Marcus Rashford révén, aki Daniel James nagyszerű passzából volt eredményes – a találatot megelőzően Divock Origi a földre került, a videóbírós visszajátszások után azonban érvényesnek nyilvánították a gólt. Pár perccel később a videóbíró ismét Jürgen Klopp alakulatának kedvezett, Sadio Mané gólját vonták vissza kezezés miatt.

A fordulást követően a vendégek játéka feljavult, de az MU előtt is akadtak lehetőségek. A pontot érő gólig egészen a 85. percig kellett várni, ekkor a csereként beálló Adam Lallana maradt üresen az ellenfél kapuja előtt, és kihasználta a lehetőséget. A döntetlennel megszakadt tehát a Liverpool hosszan tartó győzelmi szériája, de hatpontos előnnyel továbbra is a tabella élén áll a klub.

Manchester United – Liverpool 1–1 (1-0).
Gólszerzők: Rashford, ill. Lallana.

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredményei és programja:

Szombat
Everton 2–0 WHU
Wolves 1–1 Southampton
Spurs 1–1 Watford
Leicester 2–1 Burnley
Chelsea 1–0 Newcastle
Bournemouth 0–0 Watford
Villa 2–1 Brighton
Palace 0–2 City

Hétfő
21:00 Sheffield – Arsenal

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: