Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Zavargások Brazíliában!

Brazília több nagyvárosában is zavargások robbantak ki a hétvégén kezdődő Konföderációs Kupa előtt. Az országos tüntetés oka a tömegközlekedés árainak növekedése volt. Sao Paolo belvárosában a tüntetők és a rendőrök közötti összecsapásokban több száz tüntető megsérült.   

A hétvégén rajtoló Konföderációs Kupa nyilvánosságot adott a felszín alatt lappangó társadalmi feszültségek kirobbanására Brazíliában.  A legsúlyosabb utcai harcok Sao Paolóban volt, de voltak tüntetések Brasília, Rio de Janeiro és Porto Alegre városában is.

A tüntetők a tömegközlekedés árak 10 centes növekedése miatt vonultak az utcákra. A jegyárak növekedése valójában csak ürügy volt a tüntetők számára, akik jobb közlekedést, oktatást és egészségügyi ellátást követeltek. A rendőrség nem kímélte a tüntetőket, az első hírek több száz sérültről szólnak. A zavargások hevességét jól jelzi, hogy 12 rendőr is megsérült a harcok során illetve 230 embert kellett előállítani. Sao Paolo polgármestere vizsgálatot indított a rendőri túlkapások kivizsgálására.

Veres Péter