Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Iniesta: Nem becsüljük le Tahitit…

Andrés Iniesta tájékoztatta a spanyol futball kedvelőit, hogy attól, mert az előző fordulóban egy csúfos verségbe szaladt bele Tahiti Nigéria ellen, nem fogják lebecsülni őket, sőt, a legnagyobb tisztelettel fognak pályára lépni ellenük csütörtök este a Konföderációs kupa csoportkörének a 2. játékán.

Andrés Iniesta közölte, hogy a tisztelet minden csapatnak jár, legyen az kicsi vagy nagy. Ugyanakkor azt is elmondta, hogy a respektus nem fogja őket gátolni abban, hogy gólokat rúgjanak az óceáni válogatottnak. Mint ismert a B jelű kvartett első fordulójának az egyik párosítása Nigéria- Tahiti meccset hozott a futballkedvelőinek, melyet Nigéria nemzeti válogatottja igen simán megnyert; a végeredmény 6-1 lett az afrikai alakulatnak. A legszebb az egészben az az, hogy Tahiti nemzeti legjobbjai nem csüggedtek a csúfos vereséget követően, sőt öröm mámorban érezték magukat az egyetlen egy lőtt góljuk végett.

,,Tahiti ellen fogunk játszani, versenybe szállni és végül nyerni. Nem fogjuk visszafogni magunkat. A legnagyobb tisztelettel fogunk játszani, mert megérdemlik. Tiszteljük Tahitit, mint minden más csapatot. Ez nekik egy nagy kiváltáság, hogy itt vannak Brazíliában és játszhatnak a Maracanaban. Megpróbálunk a legjobb tudásunk szerint játszani.”– Mondta a Barcelona középpályása az újságíróknak nyilatkozva.

Egy azon időben viszont Tahiti első számú hálóőre is megszólalt a csütörtök esti meccsel kapcsolatosan. A 30 éves kapus elmondta, hogy nem tartanak a Spanyoloktól, viszont félnek a két számjegyet meghaladó kapott gólok számától.

,,Nem szégyelljük, ha elveszítjük a meccset. Van egy- két kétségem afelől, hogy ha igazán akarnak a Spanyolok, akkor két számjegy rúgott gólig meg sem állnak majd. Célom harcolni a méltóságommal. Normális jelenség lesz, ha majd Spanyolország jön ki győztesnek. Ők a legjobbak, ellenben velünk. Tiszteletben tartjuk Spanyolország futballtudását.”– Nyilatkozta Mikael Rocha, Tahiti nemzeti csapatának a kapusa.

A Spanyolország – Tahiti összecsapás 21 órakor kerül lejátszásra, amit élőben közvetít a telesport.hu online felülete. A helyszín a Maracana arénája lesz, a sípot pedig Dzsamel Hajmúdi, algériai származású sípmester fogja fújni.

Lakatos Miklós