Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Pécs: A házi gólkirályt felmentették a munkavégzés alól

Mi lesz Koller Krisztián sorsa? Ellentmondásos hírek érkeztek a pécsi öltözőből, miután a gólkirály-jelölt támadó középpályás a Lombard elleni meccsen megsérült. Azonban a szerződéssel hozzák összefüggésbe a labdarúgó felmentését.

Kérdésessé vált Koller Krisztián jövője a PMFC-nél. – nso.hu

A munkavégzés alól felmentett Koller Krisztián a csapat öltözőjébe sem léphet be. Legalábbis a pecsiujsag.hu értesülései szerint. A retorzió(?) oka, Koller nem hosszabbította meg szezon végén lejáró szerződését. Baranya megye székhelyének lapja arról is ír, hogy a klub 150 ezer forintra büntette a játékosokat, miután múlt héten több edzést is bojkottáltak a fizetéselmaradás miatt.

Koller Krisztián a Nemzeti Sport honlapjának nyilatkozva kifejtette, hogy valóban igazak a hírek, miszerint felmentették. „Nem tudom, honnan származik az információ, hogy nem léphetek be a klub öltözőjébe, mert én senkivel sem beszéltem, de igaz a hír. Pénteken beszélgetésre invitált Matyi Dezső tulajdonos, tett egy szerződéshosszabbítási ajánlatot, hiszen nyáron lejár a megállapodásom. Azt mondta, 72 órám van, hogy eldöntsem, elfogadom-e az ajánlatot. Ezt követően szombaton Pápán sajnos megsérültem, bokaszalag-szakadást szenvedtem, hétfőn pedig ismét találkoztam a tulajdonos úrral, és elmondtam neki, hogy jelenleg nem tudom elfogadni az ajánlatot. Ezután közölte velem, hogy felmentenek a munkavégzés alól, amíg nem gyógyulok fel teljesen a sérülésemből, később ezt írásban is megerősítette a klub.” – fogalmazott a középpályás, aki elmagyarázta, pontosan mi is a jelenlegi helyzet: „Nem látogathatom a PMFC rendezvényeit, nem szállhatok fel a csapatbuszra, hogy elkísérjem a gárdát az idegenbeli mérkőzésekre, nem léphetek be az öltözőbe sem. Emellett mindent meg kell tennem a gyógyulásom érdekében. Ez előreláthatóan négy-öt hetet jelenthet, de jó esetben talán kevesebbet. Én eddig is mindent megtettem a csapatért, az ősszel szakadással a combhajlítómban is pályára léptem, szóval nem is lehet kérdés, hogy mielőbb szeretnék visszatérni és segíteni a társakat. Nem vagyok régóta NB I-es játékos, nem tudom megmondani, hogy ez az eljárás mennyire számít általánosnak, normálisnak. Számkivetettnek érzem magamat, de nem tehetek mást, elfogadom a helyzetet, járok a gyógykezelésekre, és igyekszem mielőbb felépülni.”

Hogy látják-e még piros-feketében pályára lépni a szurkolók, hatalmas kérdés, mindenesetre nem Koller az első, akit ilyentén szankcióval sújtanak. Korábban a Lech Poznan és a magyar válogatottban is szereplő Lovrencsics Gergő került hasonló szituációba Pécsett, míg legutóbb az Újpesttel kapcsolatban hallhattunk hasonló esetről.

„Nem látom a jövőt. Vannak megkeresések, nyáron lejár a szerződésem. Most nagyon jó a csapat, a szurkolókkal is elfogadtattam magamat, pécsi vagyok, minden ideköt, de ha váltani kell, akkor váltani kell…” – merengett el Koller Krisztián.

Gavalovits Sándor