Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Wenger: „Még mindig fáj, hogy Ronaldo…”

Az angol Arsenal francia menedzsere, Arséne Wenger egy nagyon érdekes kérdezz-felelek alapú közösségi beszélgetésen vett részt. Az „Ágyúsok” szakvezetője nagyon őszintén, és nyíltan beszélt edzősködése két ballépéséről, amikor két, később világsztárrá váló játékos leigazolásáról is lecsúszott.

www.bleacherreport.com

Wenger először azzal kapcsolatban fejezte ki sajnálatát, hogy az Arsenal 2003-ban nem tudta megszerezni, a végül a Manchester Unitedben kikötő Sporting Lisszabon tehetséget, bizonyos Cristiano Ronaldot.

A portugál sztár azóta sikert sikerre halmoz, halmozott mind a „Vörös Ördögöknél”, mind a Real Madridnál. És az elmúlt több mint tíz év során nem egyszer tört borsot Wenger mester, és tanítványai orra alá.

„A leginkább azt sajnálom, hogy annyira közel voltunk Cristiano Ronaldo aláírásához. És nem csak hogy ez elmaradt, de ő aláírt a Manchester Unitedhez. Ez persze, még a mai napig is fáj.” – dohogott, Wenger.

A francia szakember, aki egyben a Ligue 1 nagy szakértője is, és játékos kivásárlója azt is elismerte, hogy amikor Didier Drogba még csak a Le Mans-ban szerepelt, ő már akkor kinézte magának. Más kérdés, hogy azt követően a Marseille érintésével az örök rivális Chelsea-nél lett igazi klublegenda, az elefántcsontparti csillag.

„Szerettem volna, hogy sikerüljön Didier Drogbát megszerezzük. Két okból is. Az egyik, hogy már kiszemeltem, amikor a Le Mans-ban játszott, Franciaországban, még csak nem is az első osztályban. Tudtam, hogy egy jó játékos, és érdekelt is. A másik ok, mert annyi fájdalmat okozott nekünk, és a leigazolásával ez nem történt volna meg.” – elmélkedett, a Premier League legrégebb óta hivatalában lévő menedzsere.

Balogh József