Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: rangadóval indul a hétvége – előzetes

Két hét szünet után, a 8. fordulóval folytatódik az angol élvonalbeli labdarúgó- bajnokság. A válogatott szünetet kihasználva, a kiscsapatok összeszedhették magukat, és készen állnak a felzárkózásra. Ezalatt a tabella első öt helyezettje, elmélyítheti a szakadékot az üldözők előtt, ha hozzák a kötelezőt.

Szombaton, miután elfogyasztottuk az ebédet, és lerogytunk kedvenc fotelünkbe, már csak a távirányítót kell magunkhoz ragadni, mert a forduló rangadójával Angliában rögtön bele is csapnak a közepébe. A második helyezett Manchester City fogadja, a hatodik Tottenham Hotspur csapatát. Az Etihadban igazán félelmetes mérleggel rendelkezik a City, február 4. óta mindössze egy hazai bajnoki vereséget szenvedtek, a jelenlegi bajnokság harmadik fordulójában a Stoke csapatától kaptak ki. Legjobb gólszerzőjük Sergio Agüero, aki jelenleg öt gólnál jár, a Tottenham ellen eddig öt alkalommal lépett pályára, és öt gólt szerzett. A londoniak legeredményesebbje Chadli, aki eddig négyszer talált be, ám csapata az utolsó öt mérkőzésből mindössze egyet tudott megnyerni, ez az Etihadban utoljára több mint négy évvel ezelőtt sikerült. A két csapatot három pont és négy helyezés választja el, egy több gólos Spurs sikerrel akár helyet is cserélhetnek a tabellán. Az előző bajnokságban a City idegenben 5-1-re, majd otthon 6-0-ra verte a Spurst. Ha a Tottenham összekapja magát, egy változatos, jó mérkőzésre van kilátás, de ha a City Agüero vezérletével húsdaráló üzemmódba kapcsol, akkor simán otthon tarthatja a három pontot.

Délután 16 órakor pedig beindul a nagyüzem, hat mérkőzésen egyidejűleg hangzik fel a kezdő sípszó. Az Arsenal azt a Hull Cityt fogadja, melytől már hat éve nem kapott ki, és hiába csak egy pont a különbség, ha az Ágyúsok idén nagyot szeretnének alakítani, kötelező a győzelem, és a felzárkózás a tabella nyolcadik helyéről.
Az eddig nyeretlen Burnley otthonába látogat, a meglepően jól teljesítő West Ham. A hazaiak 4 ponttal, és 3 szerzett góllal szerénykednek az utolsó előtti helyen, míg ellenfelük idén már a Liverpoolt is legyőzte, így önbizalomban nem lesz hiány. A vendégek kilenc góllal szereztek többet mint a hazaiak, legutóbb a QPR-t győzték le, most is ők az esélyesek.
Ha valamiből erőt meríthet a Crystal Palace, az a tavalyi győzelem emléke, amikor is egy öngóllal legyőzték a Chelsea-t, és ezzel a kékek kiszálltak a bajnoki címért folyó harcból. Idén a Chelsea csak a Manchester Cityt nem tudta legyőzni a bajnokságban, de így is magabiztosan, öt ponttal vezeti a bajnokságot, legújabb sztárjuk, Diego Costa pedig ipari mennyiségben termeli a gólokat. Egy győzelemmel a Chelsea megerősítheti vezető helyét, míg a Crystal Palace már egy elcsent pontnak is nagyon örülne.
Két rossz formában lévő csapat találkozik az Everton- Aston Villa összecsapáson. Az Everton egy hónapja nem nyert tétmeccset, hazai pályán nyeretlen. A bajnokságban két ponttal a kiesőzóna felett helyezkedik el, és idén nagyon meg kell harcolnia az elmúlt években kivívott óriásölő státuszáért. Az Aston Villa sincs könnyű helyzetben, mióta legyőzték a Liverpoolt idegenben, még gólt sem szereztek három mérkőzésen, itt az alkalom javítani, egy újabb liverpooli csapat ellen.
Ha még sokáig szeretne élvonalbeli csapat maradni, akkor el kell kezdenie a pontgyűjtést a Newcastle United csapatának, de ehhez nem éppen ideális ellenfelet, az idén kifejezetten gólerős Leicester Cityt kapta. A Newcastle még nyeretlen, és átlagosan csak egy gólt szerez meccsenként. Ehhez képest Leonardo Ulloa, a Leicester csatára hét mérkőzésen öt gólt szerzett, és szinte berobbant az európai köztudatba. Bár a Leicester eddig csak két mérkőzést nyert, azért az MU elleni 5-3 igencsak jól mutat az eredményeik között.
A szombatot a Southampton- Sunderland mérkőzés zárja. Az idei meglepetéscsapat a Soton, mely a tabella harmadik helyén tanyázik, mindössze a Liverpool, és a Tottenham tudta csak legyőzni. A Sunderland ezzel szemben csak egyszer nyert, igaz csak egyszer kapott ki, és begyűjtött öt döntetlent is. Utolsó három bajnoki mérkőzésük döntetlenre végződött, ezzel alighanem a Southampton hívei lennének elégedetlenebbek.

Vasárnap kora délután a sereghajtó Queens Park Rangers fogadja, a Liverpoolt. Ránézésre sima vendéggyőzelemre gondolhat az ember, de idén már nyomaiban sem emlékeztet a tavalyi szemkápráztató játékára Brendan Rogers csapata. Idén korán kezdte elhullajtani a pontokat, és hiába Balotelli, Sturridge, és Adam Lambert a csatársorban, a védelem nagyon ingadozó. Ebben a gyengélkedő liverpooli védelemben bízhat a QPR. Harry Redknapp csapata egyénileg jó játékosokból áll, de még csapatként nem álltak össze. Ám ha a Pool csatárai megtalálják góllövő cipőiket, akkor aligha vasárnap szerzi meg második győzelmét a QPR.
Késő délutánra a Stoke City- Swansea City mérkőzés marad. Legutóbbi két mérkőzésük döntetlennel végződött, és a Stoke otthona, a Britannia Stadium nem számít bevehetetlen várnak, csak egy gólt szereztek hazai pályán, de akkor nyertek is. Egy esetleges hazai győzelemmel a Stoke elléphetne akár hat helyet is előreléphetne, és eltávolodhatna a kiesőktől, míg a Swansea közelebb kerülhetne a dobogóhoz.

A hétfő esti zárómeccs, a West Bromwich Albion- Manchester United országos kettes, ha nem nézzük, hogy idegenben a vörösök még nem nyertek, pedig háromszor is próbálkozhattak, nem éppen acélos ellenfelekkel szemben, mégis csak két pontra voltak jók. Új szerzeményük, Falcao a legutóbbi mérkőzésen megkezdte a gólgyártást, ám az öröm mellé üröm is vegyült. Wayne Rooney október 27-ig eltiltását tölti, a védelemből Evans, a középpályáról Ashley Young, Ander Herrera, és Jesse Lingard is hiányzik. A WBA csapatát nem terhelik sérülések, és egy győzelemmel beérnék az Unitedet. Míg a vörösök győzelme újabb lökést adhatna a Manchester United feltámadásának, hogy újra régi fényében csillogjon az Old Trafford.

Szombat:
13:45 Manchester City – Tottenham Hotspur (Digi Sport 1 )
16:00 Arsenal – Hull City
16:00 Burnley – West Ham United
16:00 Crystal Palace – Chelsea (Digi Sport 1 )
16:00 Everton – Aston Villa
16:00 Newcastle United – Leicester City
16:00 Southampton – Sunderland

Vasárnap:
14:30 Queens Park Rangers – Liverpool (Digi Sport 1 )
17:00 Stoke City – Swansea City

Hétfő:
21:00 West Bromwich Albion – Manchester United (Digi Sport 1)

Demmel László