Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Izzadságszagú, de megérdemelt győzelmet szállított a Lazio

A Lazio csapata Firenzében nagy csatában legyőzte a Fiorentinát, és araszol fölfelé a tabellán.

Fiorentina – Lazio: 0-2
G: Djordjevic (35.), Lulic (90+2.)
Fiorentina: Neto, Tomovic – Rodríguez – Savic – Alonso, Aquilani (Bernardeschi 78.) – Pizarro – Fernández, Cuadrado – Kurtic (Valero 46.), Babacar (Ilicic 68.)
Lazio: Marchetti, Cavanda – De Vrij – Ciani (Novaretti 68.) – Radu, Mauri (Onazi 58.) – Parolo – Biglia, Candreva – Djordjevic (Klose 89.) – Lulic

A 8. percben adódott az első lehetőség, Lulic szörnyen rosszul talált el egy labdát, amit eredetileg kapura szánt, de pont így lett jó a labda Maurinak, aki azonban fölé bombázott. 10 perccel később Candreva távoli szabadrúgása pattant meg egy védőn, így a labda szögletre vágódott, de abból már nem lett semmi. A 30. minutumban Mauri tüzelt, azonban Neto viszonylag könnyedén hárított. A 34. percben alakította ki első lehetőségét a Viola, egy szögletvariáció végén Babacar fejelhetett, de nem talált kaput. 1 perccel később már a másik oldalon örülhettek. A Lazio felpörgette a játékot, Biglia kiugratta Candrevát, aki laposan centerezett Djordjevicnek, a szerb pedig közelről a léc alá lőtt. Nem sokkal később megint a rómaiak alakítottak ki helyzetet, Lulic lövését kellett Netonak védenie. A rendes játékidő utolsó percében Neto hatalmas bravúrt mutatott be, Candreva bombáját sikerült kivédenie.
Jobban kezdték a második félidőt a hazaiak, Fernnádez gyorsan elvégzett egy szabadrúgást, belöbbölte Aqulianinak, aki egy ollózó mozdulattal a kapufát találta el. Nagyon szép mozdulat volt, gólt érdemelt volna. Az 59. percben újabb szép összjátékot láthattunk a Fiorentinától, az egyenlítés viszont most sem jött össze, mert Alonso csúnyán fölé lőtt. Elképesztő pechje volt a hazaiaknak, amikor Alonso kapu felé tartó lövése Babacarról pattant le, ezzel a csatár lehet, hogy megakadályozta csapatát a gólszerzésben. A Fiorentina mindent megpróbált, azonban Cuadrado fejesét is megfogta Marchetti. A 92. percben a Lazio eldöntötte a meccset, egy kontrával meglépett Candreva, aki a végén önzetlenül Lulichoz passzolt, a bosnyáknak pedig már csak az üres kapuba kellett passzolnia.
Mindent megtett a Fiorentina, de úgy érzem összességében megérdemelten nyert a Lazio, mert nagyon taktikusan játszottak, és remekül semlegesítették a Violát.

Tereh Balázs