Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Aranycipő: Robben feltört, hatalmas a torlódás – Íme a Top10

Cikksorozatunkból kimaradt egy hét, így most két forduló eseményeiről, változásairól tudunk beszámolni. Lionel Messi és Cristiano Ronaldo versenyfutása tovább tart, ám a két klasszis közötti különbség stagnál. A mezőny további részében azonban gyökeres változások voltak, jó nagy a torlódás a dobogó harmadik fokáért. 

aranycipő

Továbbra is a Real Madrid portugál klasszisa van az élen, Messi három gólnyira van riválisától. A katalánok klasszisa eszméletlen sebességgel közelített, ám ez most elkezdett stagnálni, kettejük között mondhatni befagyott a különbség. Ronaldo az elmúlt két bajnokiján is betalált, míg Messi most hétvégén tudott eredményes lenni. Megjegyzendő, hogy egyre több kritika éri a királyiak házi gólkirályát a sok tizenegyes miatt, ám ez nem fontos, hiszen ugyan úgy gól, be kell lőni és két pontot ér a versenyfutásban. Ezek tények!

Ami azt illeti, Ronaldo 22 meccsen 9 értékesített tizenegyesnél jár, míg Messi 25 mérkőzésen 1 büntetőgólnál tart. A szurkolók szemét ez a különbség böki, egyre többen megjegyzik, hogy sem a góllövőlistán, sem pedig az Aranycipőért folytatott harcban nem lenne sehol sem CR7, hiszen ezeket leszámítva 21-26-ra az argentin vezetne.

Ami a dobogó harmadik fokát illeti, jelenleg öten is holtversenyben állnak 34 ponttal, nagyon feltorlódott a mezőny. Diego Costa újra játszott eltiltását követően, ám gólt nem szerzett, a Neymar, Jackson Martinez és Agüero hármas közé pedig berobbant Arjen Robben a Bayern München klasszisa, a német Bundesliga góllövőlistájának friss éllovasa. A németeknél volt hét közi forduló a BL-t megelőző héten, így esetükben nem kettő, hanem három forduló telt el legutóbbi cikkünk óta. A holland ez idő alatt 5 gólt jegyzett, ezzel megelőzte Meiert és az Aranycipős listán is előre tört. Az imént említett Frankfurt támadó is a listán van, hétvégén hosszú gólcsendet tört meg, a Hamburg elleni duplájával. Kramaric és Soriano őrzi helyét a listán, gólt azonban nem sikerült szerezniük. A legjobb tíz mögött sűrű a mezőny, így könnyen lehet, hogy a következő hetekben is cserélődnek majd a nevek.

Ami azt illeti, a Premier Leagueben kedden és szerdán hét közi fordulót rendeznek, így Costa és Agüero elmozdulhat.

Teljes képernyő rögzítése 2015.03.03. 101415

Őszi Ádám