Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U20-as vb: Mali a hajrában győzte le Mexikót! – videóval

A D-csoport első körös küzdelmein is túl vannak az új-zélandi U20-as vébén a kvartett tagjai. A kiállításokkal tarkított Mexikó – Mali meccset az afrikaiak nyerték meg, míg Szerbia Uruguay személyében akadt legyőzőre.

CGTVAF3UgAEGmF_.jpg large

Traoré (19) góljával került előnybe Mali (forrás: twitter.com/FIFAcom)

Mexikó – Mali 0-2 (0-0)
Helyszín: Dunedin, Otago Stadion – 4.299 néző
Vezette: Felix Zwayer (GER)
Gólszerzők: Traoré (76′), Gbakle (79′)
Kiállítva: Gama (65′), Bernal (66′), ill. Maiga (56′)

Az első félidőben csupán egy nagy helyzetet jegyezhettünk fel, ezt pedig mexikói részről. A beadásra a kapu előterében Diaz érkezett jól, ám fejesét nagyszerűen védte Diarra kapus.

A második félidőben borult minden, és jött a kiállítás áradat! Előbb, az 56. percben Maiga kapta meg az afrikaiaknál megmozdulása miatt a második sárga lapját, így számára véget ért a találkozó. Emberelőnyét Mexikó nem tudta kihasználni, sőt! A közép-amerikaik is ugyanannyian lettek a 65. percben, mint ellenfelük, ugyanis Gama azonnal piros lapot kapott. Ebben nem érdemes versenyezni, mégis, a következő percben újabb kiállítással gyarapította piros lapjai számát Mexikó! A 66. minutumban Bernal megkapta második sárga lapját, de azért gyorsan hozzá kell tenni, hogy a bíró nem feltétlen volt ekkor sem a helyzet magaslatán. Majd jött a gólhátrány is Mexikónak, hiszen a 76. percben a távolról beívelt szabadrúgást követően Traoré fejelt közelről a kapuba (0-1). Még egy gól volt Mali tarsolyában, és Diallo, valamint Gbakle zseniális összjátékát követően utóbbi szlalomozott át a védőkön és döntötte el a meccset (0-2). Ezzel az afrikaiak begyűjtötték a három pontot, igaz, ehhez nagyban hozzájárulhatott a bíró instabil játékvezetése is, pedig egy igencsak ismert és jó Bundesliga-játékvezető fújta a sípot.

Uruguay – Szerbia 1-0 (0-0)
Helyszín: Dunedin, Otago Stadion
Vezette: Ryuji Sato (JPN)
Gólszerző: Pereiro (56′)

A D-csoport másik meccsének első félidejében kiegyenlített mezőnyjátékot láthattak a nézők, és több szerb lehetőséget. Ugyan az európaiak 7 lövéséből csak kettő találta el Uruguay kapuját, míg a túloldalon 2 kísérletből 1-nél kellett mentenie a kapusnak, gólt nem láthatott a publikum az első 45 perc során.

A második félidőre annyiban változott a meccs képe, hogy többet volta a labda a szerbeknél, míg a dél-amerikaiak tartották a lépést lövések terén Szerbiával. Viszont a próbálkozások Uruguaynak adtak okot az örömre, mert az 56. percben Pereiro révén előnybe került a legutóbbi bronzérmes (1-0). Ezt követően a szerbek a mezőnyfölény ellenére gólokban nem tudták leelőzni ellenfelüket, de még csak az egyenlítés sem sikerült.

Ezzel zárult a világbajnokság 2. játéknapja. Holnap újra jelentkezünk, akkor pedig már a magyarok is megkezdik a szereplést Új-Zélandon!

A D-csoport állása az 1. fordulót követően
1. Mali – 3 pont (2-0)
2. Uruguay – 3 pont (1-0)
3. Szerbia – 0 pont (0-1)
4. Mexikó – 0 pont (0-2)

Nagy Dávid