Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U20-as vb: Portugália és Kolumbia hozta a kötelezőt – videóval

Folytatódtak az U20-as világbajnokság küzdelmei Új-Zélandon! A mai repertoár egy részét a C-csoport két meccse alkotta, s a négyes találkozóin papírforma sikerek születtek.

CGTYB_tUAAIYYNH.jpg large

Rodriguezt a 24. percben nem tudták megállítani, végül ez döntőnek bizonyult (forrás: twitter.com/FIFAcom)

Katar – Kolumbia 0-1 (0-1)
Helyszín: Hamilton, Waikato Stadion – 7.461 néző
Vezette: Conger Matt (NZL)
Gólszerzők: – ill., Joao Rodríguez (24′)

A kolumbiai válogatott jól kezdte a világbajnokságot – a dél-amerikaiak egy nagyszerű, gyors támadás végén már a 24. percben előnybe kerültek! Angulo hosszú indítását Santos finoman tette a tizenhatosnál érkező Joao elé, aki beérve a büntetőterületre, magabiztosan a kapuba lőtte a labdát a kapus lábai között (0-1). Továbbra is lendületben maradt Kolumbia, és a gólszerző nagy löketét kellett hárítania Mohamed Ali kapusnak.

A második félidőben próbáltak felpörögni a katariak, és egy  jól betett labda után Al Jalabi került helyzetbe, azonban tizenhatoson belüli lövése az oldalhálót találta telibe. Újra feltűnt Al Jalabi is, akitől végül a visszazárni igyekvő kolumbiaiakkal szemben Al Saadi elé került a labda. Utóbbi közelről lőhetett, de Montero bravúrral védett. Iszonyatosan felfejlődtek a katariak, de próbálkozásaik egyike sem akart beakadni – Akram középre tartó löketét is begyűjtötte a kapus. Végül bebiztosíthatta volna győzelmét Kolumbia, de Zapata nagyszerű lövése épphogy elsuhant a felső léc fölött. Ezek voltak a meccs legnagyobb helyzetei, így a dél-amerikaiknak a második félidőre nagyon feljavuló Katar ellen Joao első játékrészben szerzett góljával sikerült begyűjteniük a három pontot.

Portugália – Szenegál 3-0 (1-0)
Helyszín: Hamilton, Waikato Stadion – 10.362 néző
Vezette: Ramos Palazuelos Cesar Arturo (MEX)
Gólszerzők: Martins (1′), André Silva (90′), Nuno (90+1′)

Az ibériai válogatott hamar el akarta venni a kedvét az afrikaiaknak, hiszen Martins megszerezte a vb leggyorsabb gólját, és már az első percben vezetéshez juttatta Portugáliát (1-0). Ezt követően a szenegáliak többet kísérleteztek, de annak ellenére, hogy 9 lövésük volt – míg a portugáloknak 4 – , ők is csak kétszer találták el a kaput, és mindkét alkalommal a helyén volt Moreira kapus.

A fordulás után teljesen képtelen volt viszont bármi pozitívat is felmutatni Szenegál, kaput eltaláló lövésig sem jutottak az afrikaiak. A portugálok pedig rohamoztak, de Sy kapus majdnem a legvégéig tudta állni a sarat. Keretbe foglalva a meccset a végén is lőtt gólt Portugália. Előbb, a 90. percben Silva talált be (2-0), majd az egyébként is veszély által nem fenyegetett győzelem végeredményét a 91. minutumban Nuno állította be (3-0). Ezzel jött a papírforma, és Portugália nem sok esélyt adott Szenegálnak.

A C-csoport állása az 1. fordulót követően
1. Portugália – 3 pont (3-0)
2. Kolumbia – 3 pont (1-0)
3. Katar – 0 pont (0-1)
4. Szenegál – 0 pont (0-3)

Nagy Dávid