Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U20-as vb: A németek kiütötték az újoncot – videóval

Az új-zélandi U20-as vb-n az újonc Fidzsi-szigetek válogatottja nagy pofonba szaladt bele Németország ellen, de az óceániai nemzeti csapat történelmi gólt szerzett! A csoport másik összecsapása sokkal izgalmasabb gólkavalkádot hozott!

CGYeUA7UQAA5tLh.jpg large

A németek hőse a triplázó Mukhtar (18) volt! (forrás: twitter.com/FIFAcom)

Németország – Fidzsi-szigetek 8-1 (6-0)
Helyszín: Christchurch, Christchurch Stadion – 5.296 néző
Vezette: Pitti John (PAN)
Gólszerzők: Stark (18′, 27′), Stendera (20′ – büntetőből), Prömel (23′), Mukhtar (34′, 40′, 89′), Stefaniak (68′), ill. Verevou

A németek lehengerlően kezdték a világbajnokságot az újonc Fidzsi-szigetek ellen, s már a 18. percben előnybe kerültek! Ekkor Stark közelről fejelt gólt a szabadrúgást majd csapattársa fejjel továbbított passzát követően (1-0). Csak két percet kellett várni, és jött az újabb német találat! Kezezés miatt tizenegyeshez jutott Németország, a labda mögé pedig az Eintracht Frankfurt kiválósága, Stendera állt, aki értékesítette is a büntetőt, igaz, Nairube közel állt ahhoz, hogy kivédje (2-0). Nem álltak le az európaiak, sorozatosan jöttek góljaik, s egy szép összjátékot követően Prömel is betalált (3-0). A következő germán találat egy szöglet után született meg, amikor Stark fejjel volt eredményes, így második gólját szerezte a meccsen! Mindez négy perccel a 3. német gól után történt (4-0). Németország robogott a kiütéses siker felé, s a 34. minutumban Mukhtar lőtt nagy gólt a tizenhatos előteréből (5-0). Ezzel még nem fejeződött be a félidei gólgyártás, Mukhtar újra beköszönt! A 40. percben a középre tett labdát lényegében az üres kapuba kellett passzolnia (6-0).

A fordulás után hamar jött a történelmi gól! Fidzsi válogatottja a 48. percben első találatát szerezte világeseményen, és ezzel szépített. Egy nagyszerű átadás után Verevou fejelte a labdát Schwäbe kapujába (5-1). Az újabb német gól a 68. percben jött, amikor Stefaniak a tizenhatos előteréből emelte be szépen a kint álló kapus fölött a léc alá a labdát (7-1). A végeredményt beállító találatot Mukhtar szerezte tizenegyesből, ezzel a németek gólvágója triplázott (8-1). Sima siker volt ez tehát a tavalyi korosztályos Európa-bajnoktól az első vb-jén szereplő Fidzsi-szigetek ellen, akik azért góllal tudtak debütálni.

Üzbegisztán – Honduras 3-4 (1-2)
Helyszín: Christchurch, Christchurch Stadion – 6.679 néző
Vezette: Eric Ostogo-Castane (GAB)
Gólszerzők: Khamdanov (31′), Shomurodov (79′), Urinboev (90+6′), ill. Benavidez (4′), Rochez (20′, 90+2′), Alvarez (49′),

A találkozót a közép-amerikaik kezdték jobban, ugyanis már a 4. percben előnybe került Honduras! Ekkor a csapatkapitány, Benavidez szabadrúgása kötött ki az üzbégek kapujában (0-1). Ezt követően a 20. minutumban a kiugratott Rochez tolta meg a kapus mellett a labdát, ami a hálóban landolt (0-2). A 31. percben a hondurasi második gólhoz szerezte meg Khamdov az üzbégek szépítő találatát (1-2).

A második játékrész is hamar meghozta a gólt! A 49. percben akárcsak az első játékrész elején, a közép-amerikaik részéről jegyezhettünk fel gólt. Ami pedig még kísértetiesen hasonlóvá tette ezt a találatot Honduras legelső góljához, az az volt, hogy Alvarez is szabadrúgásból lett eredményes (1-3). A 79. percben igyekezett visszakapaszkodni Üzbegisztán válogatottja, hiszen Shomurodov a betett labdát könnyen pöckölte a már-már üres kapuba (2-3). Azonban a hosszabbítás második percében minden eldőlt, Rochez duplája győzelmet ért Hondurasnak – a gólszerző könnyen szakadt le védőjéről és nyerte meg párharcát a kapussal szemben (2-4). A legvégére, a 96. percre azonban még az üzbégek is tartogattak egy gólt! A beadás után Urinboev fejese ért célba, de ez már csak a szépítésre volt elég (3-4). Az izgalmas, hét gólt hozó találkozón Üzbegisztánnak nem ért pontot a teljesítménye, Honduras örülhetett a F-csoport első körét követően.

Az F-csoport állása az 1. fordulót követően:
1. Németország – 3 pont (8-1)
2. Honduras – 3 pont (4-3)
3. Üzbegisztán – 0 pont (3-4)
4. Fidzsi-szigetek – 0 pont (1-8)

A góllövőlista élmezőnye:
1. MERVÓ BENCE (MAGYARORSZÁG), Mukhtar (Németország) – 3 gól
3. Correa (Argentína), Judivan (Brazília), Rochez (Honduras), Stark (Németország) – 2 gól

A holnapi menetrend
03:00 Mianmar – Ukrajna
06:00 Ausztria – Panama (Eurosport 2)
09:00 Új-Zéland – Amerikai Egyesült Államok
09:00 Argentína – Ghána

Nagy Dávid