Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FIFA: Kiborult a bili, beismerték a megvesztegetést!

Több hírportál, mint például a goal.com vagy a skysports, is lehozta, hogy a FIFA egyik illetékese, Chuck Blazer beismerte, hogy ő több társával együtt többször is kenőpénzt fogadott el. 

Chuck Blazer mindent beismert - Forrás: goal.com

Chuck Blazer mindent beismert – Forrás: goal.com

Az egykori bíró beismerte, hogy az 1998-as és 2010-es VB helyszínének kapcsán többek közt ő maga is kenőpénzt fogadott el, hogy Franciaország és Dél-Afrika rendezhesse a világeseményeket. Blazer tanú volt a FIFA körül folyó eljárások során, ezt két évvel ezelőtt egy kihallgatás során vették fel, csak most hozták nyilvánosságra.

“Amíg a FIFA-nál és a Concacafnál egyszerre dolgoztam, én többekkel együtt elfogadtam, hogy legalább kétszer követtem el üzérkedést. Más dolgok mellett én pár másik emberrel együtt 1992-ben (vagy a körül) elfogadtunk kenőpénzt, hogy megkönnyítsük az 1998-as világbajnokság házigazdájának megválasztását. 1993-tól a 2000-res évek elejéig sokan fogadtunk el jutalékot, illetve kenőpénzt az 1996-os, ’98-as, 2000-res, 2002-es és 2003-as Gold Cupok TV-s jogait illetően. A FIFA vezető bizottságának tagjai 2004 és 2011 közt csúszópénzt fogadtak el Dél-Afrika 2010-es világbajnoki rendezésével kapcsolatban.”

Chuck Blazer, aki régebben játékvezető is volt, beismert tehát gyakorlatilag mindent, azt is elmondta, hogy kolumbiai számlákon próbálták eltüntetni a megvesztegetés nyomait, valamint, hogy ő maga adót csalt. A FIFA botránynak ezzel aligha van vége, az azonban látszik, hogy sokkal régebben elkezdődtek a dolgok, mint ahogy azt gondoltuk volna.

Tereh Balázs