Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U20-as vb: Az üzbégek csatlakoztak a németekhez – videóval

Üzbegisztán számára nem indult jól az U20-as vb, hiszen a záró körig 0 ponttal álltak, végül mégis továbbjutottak! A németek eközben kiütéssel nyertek ismét, és hibátlanul jutottak a legjobb 16 közé!

CG3l8pXUAAA7z9T.jpg large

Az üzbégek is bejutottak a nyolcaddöntőbe (forrás: twitter.com/FIFAcom)

Fidzsi-szigetek – Üzbegisztán 0-3 (0-0)
Helyszín: Whangarei, Northland Events Centre
Vezette: Bernard Camille (SEY)
Gólszerzők: Shomurodov (62′), Urinboev (63′), Kosimov (90+3′)

A legutóbb történelmi sikert arató Fidzsinek kaput eltaláló lövése sem volt, míg az ázsiaiak 40-szer(!) lőtték el a labdát, és 11-szer védett a kapus. Minden tekintetben óriási volt az üzbégek fölénye, de ez gólok tekintetében csupán a 62. perctől mutatkozott be. Innentől kezdve két minutum elteltével kétszer is betalált Üzbegisztán, majd a hosszabbításban Kosimov feltette a pontot az i-re. Győzelmével Üzbegisztán is a legjobb 16 között.

Honduras – Németország 1-5 (1-2)
Helyszín: Christchurch, Christchurch Stadion – 12.045 néző
Vezette: Daniel Fedorczuk (RUS)
Gólszerzők: Schwäbe (19′ – öngól), ill. Stendera (2′ – büntetőből), Brandt (30′), Mukhtar (50′), Prömel (62′), Stark (81′)

A németek már az előző körben továbbjutottak, míg Honduras Fidzsitől kapott ki, s törekedhetett még a továbblépésre. Ez azonban nem sikerült, s a németeket nem vettek vissza a 3. fordulóra sem. Már a 2. percben betalált Stendera – büntetőből – , aki remekel a vb-n, de Scwäbe révén egy öngóllal jött az egyenlítés. De nem lett iksz a félidő, erről Brandt tett.

A fordulás után Mukhtar már az 50. minutumban növelte a németek előnyét, majd 12 perccel később Prömel is eredményes volt. Közel 10 perccel a vége előtt Paz megkapta második sárga lapját, így megfogyatkozott Honduras. Ezt két perc elteltével Stark ki is használta, és beállította az 5-1-es végeredményt. A közép-amerikaiak számára sokat jelentett a németek ellen végén bekapott gól is, hiszen így utolsóként zárták a csoportot. A németek viszont lehengerelve nyerték meg hibátlanul a kvartettet!

Az E-csoport végeredménye:
1. Németország – 9 pont (16-2)
2. Üzbegisztán – 3 pont (6-7)
3. Fidzsi-szigetek – 3 pont (4-11)
4. Honduras – 3 pont (5-11)

A góllövőlista élmezőnye:
1. Kovalenko (Ukrajna) – 5 gól
2. MERVÓ BENCE (MAGYARORSZÁG), Mukhtar, Stendera (Németország), Silva (Portugália) – 4 gól
6. Stark (Németország) – 3 gól

Nagy Dávid