Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U20-as vb: Bombameglepetés üzbég módra!

Újabb meglepetés az U20-as világbajnokság nyolcaddöntői során, avagy Üzbegisztán történelmi sikert aratott korosztályos együttesével, s bejutott a negyeddöntőbe a jóval esélyesebbnek számító Ausztria kontójára. Ezzel az is eldőlt, hogy a szenegáli, vagy az üzbég együttes ott lesz a felső ági elődöntőben.  

U-20

Ausztria – Üzbegisztán 0-2 (0-0)
G:
  ill. Khamdanov (47., 57.)

Mindkét csapat csoportja második helyén végzett, ám míg az osztrákok veretlenül jutottak tovább a halálcsoportnak aposztrofált ‘B’ jelű kvartettből, addig az üzbégek csupán három pontot szereztek, egy az utolsó fordulóban aratott győzelemmel léptek tovább jobb gólkülönbségüknek köszönhetően. A hét futballkultúra és úgy egyébként a két csapat összevetésében nyugati szomszédaink voltak a mérkőzés toronymagas esélyesei, ám a papírforma az nem jelent semmit, ezúttal is bebizonyosodott. Az üzbégek mezőnyben is felvették a harcot ellenfelükkel, s egyik fél sem tudott a másik fölé nőni igazán. A mérkőzés hőse a duplázó Khamdanov volt, az ifjú támadó az öltözőben maradó szerbeket a 47. percben büntette először, majd tíz perccel később megduplázta csapata, s saját góljainak számát egyaránt. Az osztrák cserék, s erőfeszítések hiábavalónak bizonyultak, ez Üzbegisztán napja volt ma! Ausztria tehát csakúgy mint Magyarország búcsúzott az U20-as világbajnokság küzdelmeitől.

Üzbegisztán a negyeddöntőben azzal a Szenegállal találkozik, mely a szintén esélyesebb ukrán csapatot ejtette ki szerdán büntetőpárbajt követően.

A góllövőlista élmezőnye:
1.
 Kovalenko (Ukrajna), MERVÓ BENCE (MAGYARORSZÁG) – 5 gól
2.
 Mukhtar, Stendera (Németország), Silva (Portugália) – 4 gól
6.
 Stark (Németország), Khamdanov (Üzbegisztán) – 3 gól

A nyolcaddöntők menetrendje:
jún. 10. 06:00    Ghána – Mali  0-3
jún. 10. 06:00    Szerbia – Magyarország 1-1 – (hosszabbítás után 2-1)
jún. 10. 09:30    USA  – Kolumbia 1-0
jún. 10. 09:30    Ukrajna – Szenegál 1-1 (büntetőkkel 1-3)
jún. 11. 06:00    Ausztria – Üzbegisztán 0-2
jún. 11. 09:30    Németország – Nigéria
jún. 11. 09:30    Portugália – Új-Zéland
jún. 11. 09:30    Brazília – Uruguay

A negyeddöntőben: 
??? – ??? 
Üzbegisztán – Szenegál 
USA – Szerbia 
Mali – ???

Őszi Ádám