Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U20-as vb: Brazília tizenegyesekkel jutott tovább

90 perc is kevés volt a gólhoz – Brazília és Uruguay nem bírt egymással, de egy parádés meccset hozott össze a nyolcaddöntőben.

Kép: www.fifa.com

Kép: www.fifa.com

Kitűnő iram társult a két dél-amerikai csapat mérkőzéséhez. Ha sok gólt nem is láthattak a nézők, attól még nem volt okuk a panaszra. A két fél azonnal a lényegre tért, ezúttal elmaradt a meccse eleji “ismerkedés”. A brazilok átvették az irányítást, és megmutatták: tudnak ők komolyan venni meccseket, habár a magyarok ellen ez nem jött össze nekik. A sárga-mezes brazilok nagyon rámenősek voltak, agresszívan próbáltak labdákat szerezni, erőltették az egy az egy elleni párharcokat – ahogy azt tőlük el is lehet várni. Komoly lehetőségeik azonban nem adódtak. Hiába erőlködtek sokat, helyzeteket nem tudtak kialakítani, ellenben Uruguay sikerrel iramodott meg kontraakciók formájában. Nekik 2-3 olyan szituációjuk is adódott, amikor átvehették volna a vezetést, ez viszont végül nem jött össze. A második félidőben Brazília még intenzívebben lépett fel, és már a helyzeteik is megvoltak. A parádés iram és a sok lövés, a helyzetek nagyon élvezetessé tették a mérkőzést, a tét miatt pedig az izgalmak sem maradtak el.

Volt hogy a kapufa, volt hogy a kirontó kapus, de volt hogy a támadó pontatlansága akadályozta meg a gólt. A brazilok nagyon közel jártak a vezetés megszerzéséhez, ahogy Uruguaynak is akadt sansz. Gól azonban egyiknek sem jött össze. A rendes játékidő 0-0-al ért véget – jöhetett a hosszabbítás. A túlóra hasonló képet hozott, mint a második félidő, csak talán kicsit kevesebb volt a veszélyes próbálkozás. Brazília mindent megtett, de ma nem lehetett gólt lőni Uruguaynak. Az uruk szívvel-lélekkel őrizték az eredményt, aminek az eredménye a hőn áhított tizenegyesrúgások kiharcolása volt. A büntetőpárbaj során bármi megtörténhet, és erre játszottak az uruguayiak is, de számításaik nem jöttek be. A tizenegyesek is olyan színvonalasak voltak mint maga a mérkőzés, így magabiztosan hajtottak végre mindent a játékosok. Volt azonban egy, aki hibázott: Amaral kicsivel fölé durrantotta a büntetőjét, így összesítésben 5-4-el Brazília nyert. Ellenfelük a negyeddöntőben Portugália lesz.

Brazília – Uruguay 0:0 – Tizenegyesek: 5-4
G:

A góllövőlista élmezőnye:
1.
Kovalenko (Ukrajna), MERVÓ BENCE (MAGYARORSZÁG) – 5 gól
2.
Mukhtar, Stendera (Németország), Silva (Portugália) – 4 gól
6.
Stark (Németország), Khamdanov (Üzbegisztán) – 3 gól

A nyolcaddöntők menetrendje:
jún. 10. 06:00    Ghána – Mali  0-3
jún. 10. 06:00    Szerbia – Magyarország 1-1 – (hosszabbítás után 2-1)
jún. 10. 09:30    USA  – Kolumbia 1-0
jún. 10. 09:30    Ukrajna – Szenegál 1-1 (büntetőkkel 1-3)
jún. 11. 06:00    Ausztria – Üzbegisztán 0-2
jún. 11. 09:30    Németország – Nigéria
jún. 11. 09:30    Portugália – Új-Zéland
jún. 11. 09:30    Brazília – Uruguay

A negyeddöntőben: 
Portugália – Brazília
Üzbegisztán – Szenegál
USA – Szerbia
Mali – Németország
Baranyai Balázs