Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U20-as vb: öt gólos brazil henger az elődöntőben

Elsőként a magyarok csoportjából induló brazil válogatott jutott az új-zélandi U20-as labdarúgó-világbajnokság fináléjába azt követően, hogy az elődöntőben legyőzték a torna meglepetéscsapatát Szenegál. Avagy eddig tartott az afrikai csapat nagy menetelése, mely így is történelmi léptékű Szenegál labdarúgásának történetében. 

2650133_xbig-lnd

Brazília U20 – Szenegál U20 5-0 (4-0)
G: 
Correa (5.-öngól), Guilherme (7., 78.), Boschilia (19.), Jorge (35.) ill. 
Kiállítva:  ill. Cisse E. (44.)

Szenegál harmadik helyen jutott tovább csoportjából, s szinte senki nem gondolta, hogy kiejtik Ukrajnát, majd pedig megbirkóztak a másik meglepetéscsapattal Üzbegisztánnal is. A brazilok útja nagyon nehézkes volt az elődöntőig, mind Uruguay, mind pedig Portugália ellen tizenegyesekkel jutottak tovább. Az elődöntőben azonban kiütközött a két csapat közti különbség, mind technikailag, mind pedig fizikailag. Szenegál számára tán a sorozatos fizikai terhelés is elért egy szintet, mely már a hegycsúcs túloldalát jelentette, azonban azt is el kell mondani, hogy a brazil fiataloknak ezen a mérkőzésen gyakorlatilag minden bejött, hat kaput találó kísérletükből öt a hálóban kötött ki.

Szenegáli részről rémálomszerűen kezdődött a mérkőzés, Correa öngólja révén már az 5. percben vezettek a brazilok. Még az első gólból sem ocsúdtak a szenegáliak, s már a hálójukban hevert a második  Guilherme az Clube Atlético Paranense játékosa jóvoltából egy szépen végigvitt kontra végén. A meccs itt gyakorlatilag el is dőlt, Szenegál nem tudott közelebb férkőzni, sőt, a Selecao szerzett újabb és újabb találatokat. A 19. percben Boschilia, a Sao Paulo támadó középpályása rezgette meg a hálót, majd a 35. minutumban Jorge is feliratkozott a góllövők közé. Ekkor már tudni lehetett, hogy Brazília játssza a finálét, s a játékon is látszott, hogy mindkét csapat túl akar már lenni a meccsen. A brazilok viszább vettek, Szenegál pedig Cisse révén megfogyatkozott a szünetet megelőzően egy perccel. A második felvonás nem hozott örömfocit, a Selecao tagjai láthatóan a fináléra tartalékolták erejüket. Egy gól azonban így is becsúszott Guilherme duplával zárta a találkozót.

A másik elődöntőben: Szerbia U20 – Mali U20 09:30-kor

Finálé: Brazília U20 – ???

Bronzmeccs:  Szenegál U20 – ???

A góllövőlista élmezőnye:
1. Kovalenko (Ukrajna), MERVÓ BENCE (MAGYARORSZÁG) – 5 gól
3. Mukhtar, Stendera (Németország), Silva (Portugália) – 4 gól
6. Stark (Németország), Khamdanov (Üzbegisztán), Rubin (USA) – 3 gól

Őszi Ádám