Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U20-as VB: Mali a bronzmeccsen átlépett Szenegálon!

Az Új-Zélandon rendezett U20-as világbajnokság elődöntőinek két vesztese, az egyaránt afrikai Mali, és szenegál találkozott egymással a harmadik helyért lejátszandó szombati mérkőzésen. A torna meglepetéscsapata ezúttal is hozta a már megszokott ajándékot, az velük szimpatizálóknak.

A mali fiúk megharcoltak a bronzéremért!

A mali fiúk megharcoltak a bronzéremért!

Szenegál U20 – Mali U20 1-3 (0-0)
Gólszerzők: Wadji (64.) ill. Traoré (74., 83.), Samassekou (90+1.)
Kiállítva: Ba (45.)

Az elődöntőig vezető úton egyik csapatnak sem volt könnyű dolga, ám a nézők/szurkolók tiszteletét kivívták azzal, hogy megalkuvást nem tűrően megharcoltak a legkisebb sikerekért is a fiatal futballisták. Bár Mali szállította  nagyobb meglepetéseket, mégis Szenegál tűnt esélyesebbnek előzetesen, ám ahogy eddig is, a mali fiúk nem okoztak csalódást. Már a meccs legelején magukhoz vették a kezdeményezés jogát, és csak a szerencsén múlt, hogy 3 perc elteltével nem vezettek. De tovább rohamoztak, és ebből a szorításból csak nehezen szabadultak a szenegáliak, ám amikor végre eljutottak ellenfelük kapujáig, ott Diarra kapus bravúrokat bemutatva hatástalanította a lehetőségeket. A félidőre megfogyatkoztak a szenegáliak, és ezzel nehéz helyzetbe kerültek, Ba ugyanis két buta szabálytalanságért is sárga lapot kapott, így mehetett zuhanyozni, de szerencséjére maradt a 0-0.

A második játékrészben aztán megtört a jég: előbb Souleymane Diarra tesztelte a szenegáli kapufát, majd két perccel később már a másik oldalon zörgött a háló Suleymane Diarra lövése után. Az emberhátrányban játszó Szenegál vezetett 1-0-ra! Az öröm nem sokáig tartott, mert tíz perccel később a nagy erőket bevető Mali kiegyenlített, majd újabb két perc múlva már a vezetést is megszerezhették volna, ha a torna tizenegyesölője, Sy nem védi ki Sacko büntetőjét. Sy ismét bizonyította, hogy ebben a műfajban igazi klasszissá válhat, ám a 83. percben már tehetetlen volt ő is, amikor ismét Traoré szerzett gólt, így Mali már 2-1-re vezetett emberelőnyben. De nem adták fel a szenegáliak sem, és a 87. percben őrült esélyt kaptak egy büntető révén, ám a Sacko kezezése miatt megítélt eséllyel nem tudott élni Niang, és Diarra is megnyerte a maga párbaját. És ha ez még nem törte volna össze a szenegáliakat, a ráadás pillanataiban Samassekou is betalált, így Mali 3-1re nyert, és megszerezte a világbajnoki bronzérmet!

Demmel László