Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

“Legyen Allardyce az angol menedzser!”

Természetesen azonnal megindult a találgatás Roy Hodgson lemondása után, hogy ki lehetne az angol válogatott új szövetségi kapitánya. Az óriásit égő nemzetnél még Sam Allardyce neve is felmerült, ami megmutatja, hogy mekkora is a baj, az egykori Bolton edző azonban élvezi korábbi munkaadója támogatását. 

Sam Allardyce

Nem mondhatnánk, hogy “Big Sam” különösen nagy sikereket ért volna el, a Boltonnál hírnevet szerzett magának, aztán a Newcastle-nél megégett, majd helyreállította a renoméját a Blackburnnél és a West Hamnél, valamint jelenleg a Sunderlandnél is jó teljesítményt nyújt. A Premier League egy igazi őskövületéről beszélünk, nélküle már el se tudnánk képzelni a bajnokságot. David Gold, a West Ham United egyik társtulajdonosa elmondta, hogy támogatja a kinevezését, hiszen “tapasztalt, ambiciózus, éhes a sikerre és angol.”

Személyes vélemény: Hogy akkor miért is lenne óriási baklövés az ő kinevezése? Nincs tapasztalata nagy csapatoknál, a legnagyobb nevű együttesénél, a Newcastle-nél kirúgták. Csapatai rendszeresen faék egyszerűségű taktikát alkalmaznak, amit a legtöbb ellenfele meg is vet. Angol szövetségi kapitányként állandóan savaznák a játékstílusa miatt, nem biztos, hogy lenne értelme egy olyan embert beültetni a szövetségi kapitányi székbe, akit gyakorlatilag az első perctől ki akarna rúgatni a média. Az meg egy másik dolog, hogy Hodgsonnal is pontosan az volt a baj, hogy elképesztően idejét múlt stratégiát alkalmazott. Amit nem lehet elvitatni Big Samtől, hogy jól motiválja a játékosait, nem véletlenül menekül meg rendszeresen a kieséstől soros csapatával.

Hogy ki lenne alkalmas akkor a válogatott vezetésére? Nem is olyan rég felszabadult egy bizonyos Laurent Blanc…

Tereh Balázs