Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: Kiszakadt a Loki-gólzsák

Az edzőváltáson átesett Debrecen a két pontos Gyirmótot fogadta, s Herczeg András csapata szinte ízekre szedte ellenfelét.

dvsc_gyirmot_cikk

DVSC – Gyirmót 4-0 (2-0)
Nagyerdei stadion, vezette: Iványi Zoltán
Gólszerzők: Horváth Zs. (15.), Korhut (20.), Tisza (57.), Takács T. (69.)
Sárga lapok: Kuti (52.) ill.: Paku (13.), Filkor (23.), Simon András (25.), Nagy S. (89.)
Kiállítva:

Debrecen: Danilovic – Jovanovic, Brkovic, Mészáros N., Korhut (Ferenczi J., 55.) – Kuti K., Sekulic – Horváth Zs., Tisza (Bereczki, 82.), Djelmic – Takács T. (Kulcsár T., 74.)

Gyirmót: Sebők Zs. – Lengyel D. (Madarász, 12.), Lázár, Balogh B., Présinger, Völgyi – Filkor (Nagy S., 77.) Horváth A., Paku, Simon András– Simon Attila (Nagy O., 55.),

Alaposan meglepte saját szurkolóit is Herczeg András, hiszen rögtön kezdőbe nevezte Danilovic kapust, akit a napokban vettek kölcsön a Puskás Akadémiától, míg Kuti Krisztiánt is az első perctől a pályára vezényelte. A középpályásnak ez a bemutatkozása a honi élvonalban. Kimaradt ugyanakkor Szakály Péter, Varga József és Holman Dávid is, mindhárman sérülés miatt kényszerültek kihagyni a találkozót. A másik oldalon nem történt meglepetés. Szintén említést érdemel, hogy Szpisják Zsolt utolsó élvonalbeli mérkőzésén lenget. Nem kezdett rosszul a hajdúsági csapat, amely a bajnokságot egy döntetlennel, és egy vereséggel kezdett, míg a Gyirmót két iksz után érkezett a Nagyerdei stadionban. Az első perceket megnyomta a Loki, minek következtében előbb Sebőknek kellett nagyot védenie Takács fejesénél, majd Horváth révén a vezetést is megszerezte Herczeg András együttese. Djelmic és Kuti kényszerítője után utóbbi tekert középre, Tisza lövése azonban megpattant, Horváthnak két méterről csak a kapuba kellett helyeznie. Urbányi István viszont ismét kényszerből volt kénytelen változtatni, Lengyel ugyanis megsérült, helyét Madarász vette át. Nem nyugodhatott meg a győri együttes, lévén a Loki fokozta a nyomást, s Sebőknek folyamatosan figyelnie kellett, ez Tisza lövésénél még ment, ám aztán egy szögletet követően Korhut lövésénél tehetetlen volt.

Ami a szurkolókat illeti, ezúttal sem érte el még a háromezret sem a nézőszám, hivatalosan 2463 fő gondolta úgy, hogy érdemes kilátogatni a találkozóra. A folytatásban feljavult valamelyest az Urbányi-csapat, de nem annyira, hogy igazi veszélyt jelentsen Danilovic kapujára, de így is kellett dolgoznia a cerberusnak. Simon Attila fejesénél, majd Présinger lövésén kellett résen lennie. Ezzel el is lőtte puskaporát mindkét csapat. A szünetben megérkezett a diagnózis: Lengyel Dániel jobb bokája kificamodott. Ahol abbahagyta a Loki, ott kezdte a második félidőt. Igaz, az első lehetőség Völgyi szabadrúgása után a Gyirmót előtt adódott. De aztán Tisza végleg pontot tett a találkozóra. A balösszekötő helyén két védőt „kiiktatva” lőtt, a labda a lécről vágódott a hálóba. S ha ez nem lett volna elég a már így is kiütött gyirmótiaknak, tíz perccel később egy remek támadás végén Takács is feliratkozott a gólszerzők közé. A hajrát valamelyest meg tudta nyomni Urbányi együttese, ám ez csak arra volt elég, hogy néhány helyzetet kidolgozzanak, s Danilovic se maradjon munka nélkül. A Loki ilyen különbséggel is megérdemelten nyert.

Gavalovits Sándor