Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Német Kupa: Harmadosztályú csapat búcsúztatta a Leverkusent

A legjobb 16 közé jutás volt a tét a Német Kupában. Ezen az estén a túlóráké volt a főszerep. Míg a Bielefeld simán továbbjutott, a többi mérkőzésen nem volt elég 90 perc arra, hogy eldöntsék, ki kerül be a következő körbe.

bayer-leverkusen-football-team-1

Lotte (III.) – Leverkusen 2:2 (1:1) Továbbjutott: Lotte büntetőkkel 4:3)
Gólszerzők: Freiberger (106.) ill Volland (25. 95.), Hilbert (47. -öngól.)
Kiállítva: Wendel (78.) ill.

Egyértelműen favoritként futott ki a pályára a harmadosztályú Lotte ellen a Leverkusen. Hamar vezetést is szereztek Volland révén, de a játékrész hajrájában Hilbert a saját kapujába talált be, így újra egálra módosult az eredményt. A második 45 perc gólcsendben telt. Majd a hosszabbításban megszerezte a vezetést a Leverkusen, de az emberhátrányban lévő Lotte egyenlített, így jöhettek a büntetők. Baumgarlinger elhibázta a sorsdöntő, 6. rúgást, ami a búcsút jelentette a Leverkusen számára.

Dresden (II.) – Bielefeld (II.) 0:1 (0:0)
Gólszerző: – ill.  Hemlein (66.)

A Bundesliga második vonalából jól ismerte egymást a két csapat. Már jó pár mérkőzést megvívtak egymással. A kora esti négy mérkőzés közül ez volt az egyetlen, ahol rendes játékidőben eldőlt a továbbjutás sorsa. A 66. percben Hemlein lőtte tovább a Bielefeldet.

Wurzburger Kickers (II.) – 1860 München (II.) 0:0 Továbbjutott: 1860 München büntetőkkel (3:4)
Gólszerzők: – ill. –

A frissen a Bundesliga 2-be feljutó Wurzburger sem kegyelmezett az 1860 Münchennek, és túlórára kényszerítette a kisebbik müncheni klubot. 90 perc játék után nem született döntés, így jöhetett a 2-szer 15 perc hosszabbítás. Mivel itt sem jutottak dűlőre a csapatok, így büntetőkkel dőlt el a továbbjutás sorsa. Az 1860 München bizonyult jobbnak, és 3:4-re diadalmaskodni tudott.

Freiburg – Sandhausen (II.) 3:3 (1:1) Továbbjutott: Sandhausen büntetőkkel (3:4)
Gólszerzők: Daehli (21.), Grifo (76.), Petersen (82.) ill. Kister (39.), Wooten (53.). Sukuta Pasu (64.)

Gólparádét rendezett a Freiburg és a Sandhausen. Az első játékrészben ugyan még csak 1:1 volt az állás, itt még senki nem gondolt a gólzáporra, de a második félidőben beindult a gépezet. Wooten és Pasu már két gólos előnybe is juttatta a csapatát, de ez nem volt elég, mert Grifo és Petersen döntetlenre tudta menteni az állást. A Freiburg akár tovább is juthatott volna, de a 82. percben Haberer büntetőt hibázott. 90 perc után jöhetett a ráadás, ahol egyik háló sem zörrent meg. A tizenegyespárbajt ugyan csak egy találattal, de a Sandhausen nyerte, ami így továbbjutást ért.

kép: theworldgame.sbs.com.au

Nagy Gábor