Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Itt ragadt légiósok – 16.rész: Denys Rebryk

Az elmúlt húsz évben számtalan külföldi labdarúgó megfordult a magyar NB I-ben. Közülük többen rövidebb látogatást tettek nálunk. Volt olyan is aki feljebb jutott, s olyan is, aki hosszú idő után máshova igazolt. Viszont volt olyan focista is aki hosszú ideig maradt, hiszen ugyan az NB I-ben már nem, de alacsonyabb osztályban továbbra is nálunk játszik. Közülük fogunk az elkövetkező hetekben szemezgetni.

Sorozatunk előző részei:
1. Jammeh Haruna (gaboni) Balatoni Vasas
2. Robson de Souza (brazil) Nagykőrösi Kinizsi
3. Sadjo Haman (kameruni) Csetény
4. Samuel Ellis Ato (ghánai) Toponár
5. Eugene Fomumbod (kameruni) Toponár
6. Henry Etiosa Odia (nigériai) Internationale CDF

7. Christian Ebala (kameruni) Kecskemét – Hetényegyháza
8. Yannick Mbengomo (kameruni) STC Salgótarján
9. Egejuru Godslove (nigériai) Iváncsa

10. Volodimir Ovszijenko (ukrajnai magyar) Fehérgyarmat
11. Vinicius Galvao (brazil) Ibrány
12. Edouard Ndjodo (kameruni) PVSK
13. Joseph Ngalle (kameruni) Tótkomlós
14. Eugene Salami (nigériai) Kecskemét
15. Nenad Pozder (szerb) Tápiószecső

sport365-husport365.hu

Denys Rebryk az évek során megtanulta milyen Magyarországon futballozni, hiszen itt is nevelkedett Debrecenben. 2006-ban alig 21 évesen hagyta el a Lokit, mikor is Hatvanba igazolt, s ez az idény fontos volt pályafutásában, hiszen a következő szezonban már az élvonalban találta magát.

1985.04.04-én született Ukrajnában. 2003 érkezett a Debrecenbe, ahol is a keret tagja volt, de jobbára a tartalékcsapatban kapott lehetőséget. Az NB I-ben nem sikerült bemutatkoznia. 2006 nyarán a Hatvan focistája lett, s a Heves megyei bajnokságban huszonhárom meccsen elért tizenöt góljával felkeltette a Vasas érdeklődését. Le is igazolta az angyalföldi csapat. 2007/08 őszén a piros-kékek első csapatának mezét tizenhárom bajnokin húzhatta magára, s ezeken egy gólt szerzett. Télen tovább kellett állnia, az NB II-es Jászberény támadója lett. Tizenhárom találkozón két góljával felhívta a figyelmét a Lombard Pápa vezetőinek magára. Három évig tartozott a Lombard játékoskeretéhez. Első évben 20/3-as eredménnyel feljuttatta csapatát, s a következő két szezont így az NB I-ben tölthette. A két évben negyvenhét meccsen öt gólos eredményt ért el. 2011 nyarán nem hosszabbítottak szerződést az ukrajnai játékossal, s ekkor mentőövet dobott neki a Siófok, igaz a hét meccsen nem lőtt gólt, így télen megváltak Rebryktől a siófoki vezetők. 2012 tavaszán igazolt az eddigi utolsó profi magyar csapatához a Ceglédhez. Első fél évében tizennégy meccs három gól elég volt ahhoz, hogy maradhasson. A következő két évben összesen huszonháromszor lépett pályára és három gólt szerzett. Igaz többször sérülés hátráltatta. 2014 nyarán megváltak tőle a ceglédi vezetők. Akkoriban azt lehetett hallani, hogy nem számít magyar játékosnak, de az MLSZ adatbázisa szerint, már magyar állampolgár.

Az idei szezonban szerződött a Szabolcs – Szatmár – Bereg Megyei 2.osztályba, méghozzá a Milota SE csapatához. Négy meccsen elért öt góljával bizonyította, hogy ennél az osztálynál többre hivatott, igaz nem valószínű, hogy valamelyik profi osztályban felbukkan.

or_denis_rebryk_691_20090806164026_760Denys Rebryk
Született: 1985.04.04.
Nemzetisége: ukrán
Profi magyar klubjai: Vasas, Siófok (NB I), Pápa (NB I, NB II), Jászberény, Cegléd (NB II)
Jelenlegi klubja:Milota (Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei 2.osztály)

Endrődi Dávid