Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Xhaka kiállítással és őrült hajrával győzött az Arsenal – videóval

Vasárnap délután két mérkőzéssel folytatódott a Premier League 22. fordulója. Arsene Wenger együttese hazai pályán fogadta a Burnley csapatát. Egy esetleges hazai győzelemmel az Arsenal ismételten felzárkózhatott volna a Chelsea mögé a tabellán.

2017-01-22T153512Z_128100912_MT1ACI14734797_RTRMADP_3_SOCCER-ENGLAND-ARS-BUR

Arsenal – Burnley 2:1 (0:0)
Helyszín: Emirates Stadion (London) Vezette: Moss
Gólszerzők: Mustafi (58.), Sanchez (90+7.) ill. Gray (90+3., büntetőből)
Sárga lap: Mustafi (90+5.) ill. Lowton (58.), Marney (74.)
Kiállítva: Xhaka (66.)

Arsenal: Cech – Monreal, Koscielny, Mustafi, Gabriel – Xhaka, Ramsey – Iwobi (Coquelin 69.), Özil (Bellerin 89.), Sanchez – Giroud (Welbeck 87.). Vezetőedző: Wenger

Burnley: Heaton – Lowton, Keane, Mee, Ward – Boyd, Marney (Tarkowski 76.), Hendrick (Barton 73.), Defour (Vokes 77.) – Gray, Barnes. Vezetőedző: Dyche

Arsene Wenger együttese az Everton és a Manchester City elleni idegenbeli vereséget követően négy mérkőzést veretlenül vívott meg. Sanchezék a Tottenham és a Liverpool pontvesztését kiszerették volna használni hazai pályán a Burnley ellen. Egy esetleges győzelemmel Wenger tanítványai ismét felléphettek a tabella második helyére. Ami a két csapat egymás elleni statisztikáját illeti összesen öt alkalommal találkozott egymással a két együttes a Premier League-ben. A Burnley mind az öt mérkőzésen nyeretlen maradt az Arsenal ellen, négy vereség egy döntetlen mellett. Az Emiratesben a Burnley három fellépése során három vereséget könyvelhetett el eddig a PL-ben, tehát nem túl előjelekkel várhatta a kezdő sípszót Dyche együttese.

Az Arsenal már az első perctől kezdve komoly fölényben játszott, de ez komoly helyzetekben nem igazán mutatkozott meg az első negyedórában. Sőt a 13. percben egy labdaszerzést követően Barnes került helyzetbe, de Heaton hárított. Az Arsenal első komoly lehetősége az első negyedóra végén adódott miután Özil löketét a bal alsóból szedte ki Heaton bravúrral. A vendégek nem ilyedtek meg az Emirates-ben és bártan támadtak a 16. percben ismét az ágyúsok kapusának kellett hárítania Barnes próbálkozását. A folytatásban is a hazaiak játszottak komoly fölényben, hiába próbálkozott Özil és társai 14 kapura lövési kísérlettel ebből mindössze három találta el a kaput. A félidő végén a 42. percben Alexis Sanchez szerezhette volna meg a vezetést az Arsenalnak azonban a chilei támadó lövése a kapu jobb oldala mellett szállt el.

2017-01-22T142623Z_128096783_MT1ACI14734679_RTRMADP_3_SOCCER-ENGLAND-ARS-BUR

A második játékrészben is folytatódott az Arsenal fölénye és a 47. percben Ramsey révén közel kerültek a gólhoz az ágyúsok , azonban a walesi középpályás fölé emelet. Egy perccel később Alexis Sanchez bivalyerős lövése szállt el a felső léc fölött. Az 58. percben egy szögletet követően megszerezte a vezetést az Arsenal, Özil szögletet Mustafi fejelte Heaton kapujának bal alsó sarkába védhetetlenül. A gól után azonnal válaszolhatott volna a Burnley, de a vendégek lövése pont a középen álló Cech kezei között landolt. A találkozó 66. percében Moss játékvezető kiállította az Arsenal svájci játékosát Granit Xhakat, miután páros lábbal csúszott rá ellenfelére. A 73. percben ígéretes pozícióból végezhetett el szabadrúgást a Burnley, Defour lövését Cehc bravúrral tolta ki a felső léc alól szögletre. A hazaiak tíz emberrel is helyzetbe kerültek a hajrában, előbb  Welbeck majd Coquelin lövését is hárította Heaton. A ráadásban a vendégek óriási egyenlítési lehetőséghez jutottak, miután Coquelin szabálytalansága után Moss büntetőt ítélt a Burnley csapatának, amit Gray értékesített. Azonban nem volt ezzel vége a 97. percben az Arsenal is büntetőhöz jutott amit, Sanchez értékesített. Egy biztos nem lepnénk meglepve ha Moss játékvezetőt is az FA a másodoszályba száműzné bíráskodni.

https://www.youtube.com/watch?v=IN9qV8k8E2A

Képek: premierleague.com

O.G.