Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Egy lépéssel közelebb a címvédéshez a Juve – videóval

A címvédő Juventus az olasz bajnokság 29. fordulójában idegenben aratott győzelmet. A papírformát érvényesítették a Zebrák Genovában.

IMG_20170319_171636Cuadrado korai gólja döntött (forrás: twitter.com/juventusfc)

Igazán jól indult a genovai bajnoki az éllovas Juventus számára, amely már a hetedik percben bevette a Sampdoria kapuját. Ekkor Asamoah ívelésébe Cuadrado tette jól bele a fejét, a labda pedig a hálóban landolt (0-1). A 16. minutumban Mandzukic próbálta növelte a Zebrák előnyét. A horvát a kipattanót tette volna kapura, de társának elakadt a játékszer. Négy perccel ezután az argentin Higuaín is a kipattanót tessékelte volna be a hazai kapuba, ám a Sampdoria hálóőre résen volt. A 27. minutumban a Juve kiválósága, Dybala sérült meg, így kénytelen volt cserélni Allegri, aki Pjacát küldte ekkor a pályára. A félidő hosszabbításának első percében Higuaín próbált betalálni, de ezúttal sem járt sikerrel, Puggioni védett. A szünetig magabiztosan uralta a játékot a vendég együttes.

A fordulás után viszont sok érdemlegeset nem csinált a címvédő, a Samp játéka fel is javult, több lehetőséget is elszalasztott az egyenlítésre a hazai klub. Ennek ellenére a három pont a Juventusé lett, de ehhez sokat nem tett a torinói gárda a fordulást követően. A kötelezőt így is hoztak a Zebrák, akiknek 10 pontos az előnyük a jelenleg második helyezett Napolival szemben.

Sampdoria – Juventus 0-1 (0-1)
Helyszín: Luigi Ferraris Stadion, Genova. Vezette: Paolo Tagliavento
Gólszerzők: – , ill. Cuadrado (7.)
Sárga lapok: Regini (83.), ill. Alves (83.)
Kiállítva:

Sampdoria: Puggioni – Sala, Silvestre, Skriniar, Regini – Linetty, Torreira (Praet 63.), Barreto – Fernandes (Schick 53.) – Quagliarella, Muriel. Vezetőedző: Marco Giampaolo

Juventus: Buffon – Daniel Alves, Rugani, Barzagli, Asamoah – Pjanic, Khedira – Cuadrado (Lemina 72.), Dybala (Pjaca 27.), Mandzukic – Higuaín (Lichsteiner 85.). Vezetőedző: Massimiliano Allegri

Nagy Dávid