Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hosszabbítottak a Haladás válogatottjai

Két évig még biztosan látjuk még a veterán kapust, és a védőt futballozni.

kiralygabor_b

Hivatalos honlapján számolt be a Haladás, hogy csütörtök kora délután egyaránt 2019. június 30-ig hosszabbította meg szerződését Király Gábor és Bosnjak Predrag a vasiakkal.

Király 1993-ban mutatkozott be a Haladásban, majd négy esztendővel később a Hertha labdarúgója lett. Innen 2004-ben az angol élvonalba akkor frissen feljutó Crystal Palace-hoz igazolt. Angliában futballozott még a Burnley együttesében is, de megfordult a West Ham United-ben, az Aston Villában, és később a Fulhamben is. A Burnley 2009-ben a Bayer Leverkusennek adta kölcsön, majd következett az 1860 München. A bajoroktól került vissza Londonba, mielőtt 2015-ben a hazatérés mellett döntött. Pályafutása során 640 klubmérkőzésen és 108 válogatott találkozón védett.

Bosnjak Predrag 2009-ben kerül Magyarországra, a Nyíregyháza szerződtette a balhátvédet, aki megfordult a Veszprémben, a Haladásban, illetve a Ferencvárosban is. A Haladás 2015 nyarán igazolta le előbb kölcsönbe, majd végleg. 2003 és 2009 között szülőföldjén, Szerbiában szerepelt az FK Baćka, a Novi Sad, végül a Kikinda együttesében. Neki az egyetlen válogatott fellépésén kívül 229 bajnoki találkozó jutott, ezeken hét gólt is szerzett.

kiraly

„Amíg sérült voltam, nem tartottam fairnek, hogy úgy írjam alá a szerződésemet – nyilatkozta Király Gábor. – Megvártam míg százszázalékosan felépülök, s miután ez most jött el, aláírtam kontraktusomat. Másrészt azért is vártam, mert fontosnak tartottam, hogy lássak jövőképet, például nekem sem mindegy, hogy csapatunk húzóemberei maradnak-e vagy sem. Elkezdődtek velük is a beszélgetések, pozitívan alakulnak a dolgok e tekintetben, úgyhogy ezek után már nem vártam tovább. Jó formában, motiváltnak érzem magam, ugyanolyan keményen dolgozom, mint fiatalon, ugyanolyan szívesen jövök edzésre, mint anno – készen állok tehát a feladatokra. Van egy olyan kitétele a megállapodásnak, mely szerint ha úgy érzem, bármikor abbahagyhatom a futballt. Természetesen nem erre készülök, sőt! A Rohonci úti stadion mellett nőttem fel, várom már az új aréna átadását, és persze szeretnék a csapattal minél jobban szerepelni. Nagyon erős a bajnokság, nem lesz egyszerű. Úgyhogy ha a középmezőnytől felfelé végzünk az elkövetkező két bajnokságban, én már elégedett leszek. S nem titok, az is vezérelt, a mikor aláírtam, hogy 2019-ben lesz 100 éves a klub – márpedig én akkor nagyon szeretnék a Haladás játékosa lenni. Ez egyfajta gyermekkori álmom. Anno a Crystal Palace-ban, a Herthában, a Burnleyben már ünnepeltünk különböző jubileumokat, most erre készülök a Haladással is. Hogy ez lesz-e az utolsó szerződésem? Ezt most még nem tudom.”

bosnjak3

„Már januárban elkezdtük a tárgyalásokat, és mondhatom, könnyen sikerült megegyeznünk – fogalmazott Bosnjak. – Az események a csütörtöki edzés után gyorsultak fel, amikor Tóth Miklós ügyvezető szólt, ha gondolom, aláírhatjuk a papírokat. Jól érzem magam a csapatban, a klubban is mindenki rendes, s emellett jól érezzük magunkat a városban is – ami egy plusz számomra. Szóval semmi okom nem volt a váltásra, ráadásul épül a stadion is, biztosan öröm lesz benne futballozni. Remélem, az elkövetkező évek valamelyikében dobogós helyen végzünk a csapattal.”

Gavalovits Sándor