Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Everton: Coleman után újabb védő dőlt ki a teljes szezonra

Alaposan rájár a rúd mostanság Liverpool kék-fehér alakulatára, az angol első osztályú Everton futballcsapatára. Ugyanis alig pár napja veszítette el teljes szezonra – sőt a következő szezon első felére is – egyik alapemberét a gárda Seamus Coleman személyében egy csúnya lábtörés okán, máris itt az újabb komoly sérülés…

Bolivia-v-Argentina-FIFA-2018-World-Cup-QualifiersFunes Mori számára fájdalmas véget ért a bolíviai – argentin meccs (fotó: Getty)

Kedd este világbajnoki selejtezőmérkőzéseket rendeztek a dél-amerikai zónában, melynek keretein belül Bolívia fogadta Argentínát. A sokkal esélyesebbnek tartott gauchók számára nem sok köszönet volt az összecsapásban, ugyanis Bolívia 2-0-ra megnyerte a meccset, így jelenleg az argentin nemzeti együttes nem is áll kijutást érő helyen, momentán pótselejtezőre kényszerülne a kétszeres világbajnok.

De nem ez volt az egyetlen dolog, amely miatt bosszankodhattak az Albiceleste háza táján, ugyanis az első félidőben még egy súlyos sérülés is bejött a képbe. Az argentin válogatott középhátvédje, az evertonos Ramiro Funes Mori ugyanis fájdalmasan kapott a térdéhez nem sokkal egy becsúszó szerelés után. A 26 esztendős játékost hordágyon vitték le a 36. minutumban.

Aggódhat Funes Mori klubja, az angol Everton is. Jobb bekkjüket, Seamus Colemant ugyanis már elvesztették a szezon hátralévő részére Ronald Koemanék, és a csapat legutóbbi hivatalos közleménye szerint középhátvédjük kilátásai se sokkal jobbak.

“Klubunk megerősíti a hírt, miszerint Ramiro Funes Mori térdszalagszakadást szenvedett Argentínia Bolívia elleni, kedd esti vb-selejtezőjén. Jövő héten újabb vizsgálatokon esik át játékosunk, de az előzetes diagnózis alapján valószínűleg nem lép már pályára a szezon során” – szól az Everton bejelentése a most futó idényben 23 bajnoki mérkőzésen szerepet kapó argentin futballistával kapcsolatban.

Nem az Everton és nem az argentin válogatott az egyedüli csapatok, melyeknek mérgelődniük kell egyik játékosuk elvesztése miatt. Az angoloktól a liverpoolos Adam Lallana, a horvát válogatottól a juventusos Marko Pjaca, míg a spanyol Barcelonától és a török nemzeti csapattól Arda Turan dőlt ki. Alighanem érthető, miért nem szeretik a klubok, ha válogatottszünet töri meg a szezont…

Szerző: Draskovics Tamás