Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Merkantil Bank Liga: Botlott a PAFC, nagy a harc a feljutásért

Megtáltosodott a Békéscsaba, amely már a feljutást jelentő második helytől mindössze két pontra van. A Puskás Akadémia pontokat veszített a Mosonmagyaróvár ellen, míg a SZEOL SC közvetlen riválisától is kikapott.

Az egyik vitatott szituáció, amiből a Mosonmagyaróvár gólt szerzett.

Az egyik vitatott szituáció, amiből a Mosonmagyaróvár gólt szerzett.

Növelhette volna előnyét az élen álló Puskás Akadémia, ám a Mosonmagyaróvár ellen „csak” döntetlenre futotta a felcsútiak erejéből, pedig alig félóra elteltével Spandler Csaba góljával vezetett a sárga-kék alakulat, amely sok helyzetet dolgozott, ráadásul egy szabályosnak tűnő góltól fosztotta meg őket a játékvezető, illetve egy kétes szituációban maradt néma a síp, miközben a házigazdák tizenegyest reklamáltak. A kisalföldiek ezzel nem foglalkoztak, hanem bő negyedórával a szünet után egalizáltak, így az egyik pontot hazavihették.

Nem fizetett nagy árat a pontvesztésért a PAFC, lévén megnyugtató előnnyel vezetik a ligát, bár a Békéscsaba és a Kisvárda is nyert, előbbivel szemben hét, utóbbival szemben pedig öt pont a felcsútiak előnye. A Csaba a Csákvár ellen diadalmaskodott szűk, 1-0-s sikerrel, viszont amióta Boér Gábor irányítja az Előrét sorozatban hetedik meccsén maradt veretlen, legutóbbi hat bajnokiját kivétel nélkül megnyerte a viharsarki alakulat, ezeken tizenöt gólt szerzett, és csak egyet kapott a lila-fehér együttes. A Csákvár ellen Urbin Péter volt eredményes. A Kisvárda magabiztosan győzte le a Zalaegerszeget, amivel közelebb lopózott a listavezetőhöz.

Győzelmével a feljutás küszöbére lőtte magát a Békéscsaba.

Győzelmével a feljutás küszöbére lőtte magát a Békéscsaba.

Hosszú idő után ismét három pontnak örülhetett a Nyíregyháza. A Soroksár elleni összecsapáson Rudolf szerezte a mindent eldöntő találatot, s ez a fővárosiaknak igencsak sokba került, mert visszacsúsztak az ötödik helyre. A nyírségiektől elszenvedett vereséggel négy meccs óta tart a nyeretlenségi széria, legutóbbi három meccsét kivétel nélkül elveszítette a Soroksár.

Közvetlen riválisától kapott ki a SZEOL SC, lévén a Cigánd egyetlen góllal bizonyult jobbnak a szegedieknél. S ezzel a vereséggel alighanem végleg eldőlt, hogy kiesnek az NB II-ből, bár matematikai esélye még van a bentmaradásra a csongrádiaknak, azonban ez igencsak csekély. A harmadik kieső kiléte vélhetően csak az utolsó fordulóban derül ki, mert a Kozármisleny megverte a Ceglédet, így négy együttes is öt ponton belül van a veszélyzónán. Ami a középmezőnyt illeti, a Dorog emberelőnyben kapott ki Budaörsön, és ez a három pont igen sokat számíthat a végelszámolásnál a budaörsieknek.

A két esti összecsapáson a Balmazújváros szűk győzelme a negyedik helyhez elég, amivel a Soroksár elé ugrottak a hajdúságiak, a Vác pedig nem bírt a Sopronnal. Sorozatban ez volt a Pest megyeiek negyedik nyeretlen meccse.

Eredmények:
Puskás Akadémia – Mosonmagyaróvár 1-1 (1-0)
G.: Spandler (29.) ill.: Bartos (64.)

Szolnoki MÁV – Siófok 0-1 (0-1)
G.: Petneházi (21.)

Soroksár – Nyíregyháza 0-1 (0-0)
G.: Rudolf (65.)

Budaörs – Dorog 2-1 (0-1)
G.: Deli (49.), Horváth R. (54.) ill.: Simon A. (36.)
Kiállítva: Horváth R. (66., Budaörs)

Kisvárda – Zalaegerszeg 3-0 (1-0)
G.: Rajczi (35.), Fodor F. (67.), Horváth A. (87.)

Békéscsaba – Csákvár 1-0 (0-0)
G.: Urbin (58.)

SZEOL SC – Cigánd 0-1 (0-0)
G.: Katona Gy. (58.)

Kozármisleny – Cegléd 2-1 (0-1)
G.: Grumic (69.), Kirchner (76., 11-esből) ill.: Takács P. (7., 11-esből)

Sopron – Vác 0-0

Balmazújváros – Szeged 2011 1-0 (1-0)
G.: Heffler N. (30.)

A bajnokság állása:

NB II-tab

A góllövőlista élmezőnye:

nbII-gól

Gavalovits Sándor