Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Otthon kapott ki a Rapid az osztrák örökrangadón

A topligákban ezen a hétvégén nem volt olyan igazán nagy, tradicionális rangadó, de ha jobban körbetekintünk Európában, akkor máris találunk. Elsőként ott volt a Skót-derbi a Celtic -Rangers illetve ott van még az osztrák örökrangadó, a Rapid – Wien találkozó is. Szomszédainknál az egész hétvége erről szólt és kimondottan jó mérkőzést is hoztak össze a csapatok. 

aust_jubel-650x435

Rapid Wien – Austria Wien 0:2 (0:1)
Gólszerzők: Venuto (22.), Pires (56.)

Egészen kiegyensúlyozott egy párharc volt ez. Alapvetően egyik fél sem tudott a másik fölé nőni játékban vagy helyzetek számában. Kivéve egy statisztikát. A kaput találó lövéseknek az eredményességét. Ugyanis a Rapid kétszer talált kaput, amiből nulla gól született, míg az Austria háromszor, amiből kettő találatot is jegyzetek.  Tudatosan építette fel a támadásait a vendég gárda, míg a hazaiak csak erőlködésüknek adtak jelet.

A vendégek összességében teljesen megérdemelten nyerték meg a meccset, ám ezzel sem kerültek nagyon közel a listavezető Salzburghoz, akik 15 ponttal vezetik előttük a bajnokságot. A Rapid pedig becövekelte magát a hatodik helyre.

Szerző: Borbély Szabolcs