Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Botlott a Napoli, fellélegezhetnek a Farkasok? – videóval

Az olasz élvonalban már a 33. fordulót rendezték meg ezen a hétvégén, és ma folytatódtak a küzdelmek a Serie A-ban a tegnapi két meccs után. A Napoli a második helyre pályázott volna a Sassuolo otthonában, de meglepő módon nem tudtak nyerni a vendégek! Ennek pedig leginkább az AS Romanál örülhetnek, feltéve, ha holnap megnyerik a Farkasok a forduló zárómeccsét.

Sassuolo+v+SSC+Napoli+Serie+WpKxE3q2tyul

Mertens fejesgóljával még vezetett a második félidő elején a Napoli, a végén pedig majdnem kikapott a vendég együttes (forrás: zimbio.com)

A Sassuolo hazai pályán játszhatott ma kora délután, a vendég pedig a meccs esélyese, vagyis a Napoli volt, amely a második helyre lépett volna előre a tabellán.

A feladat adott volt, mezőnyben dominált is a Napoli, amely helyzetek terén is a topon volt már az első félidőben, szemben a hazaiak erőtlen játékával. Mindezek ellenére viszont gólt nem tudott szerezni a nápolyi csapat, így 0-0-s állásnál vonulhattak szünetre az együttesek.

A fordulás után más lett a helyzet, legalább is gólszám tekintetében. Érdekesség, hogy mindkét klub ebben a félidőben kapura tartó lövéséből gól lett!

Már az 52. percben megszületett az első találat, amikor vendég részről a beadásra Mertens érkezett jól fejjel, előnybe került tehát a Napoli (0-1)!

Nem sokkal ezután viszont Berardi a túloldalon használta ki a védelem hibáját, és az 59. percben ismét döntetlen volt az állás (1-1)!

A 65. percben igyekezett duplázni Mertens, de nem tudott ismét előnybe kerülni a Napoli – a belga játékos szabadrúgása a felső lécet találta el! Tíz perccel később Mertens egyik társa, Insigne is hasonló példát követett, hisz az olasz a kapufát találta el szintén!

Ami nem ment a Napolinak, az összejött a Sassuolonak! A 80. minutumban Mazzitelli lökete után született meg a hazai vezető gól (2-1)!

De ha a hazaiak így, akkor a Napoli is, megintcsak jöjjön egy gól az ellenfél találata után kevéssel, csak most fordított sorrendben! A 85. percben a lengyel Milik lőtte be a kipattanót, mellyel újra egál lett (2-2).

Viszont ennyi volt, csak egy pontot szerzett a Napoli, amely a 2., még BL-főtáblát erő helyre pályázott, esetleg bajnoki címet dédelgetett titkon, viszont most a nápolyi klub marad a 3., ha pedig holnap este nyer az AS Roma, akkor lépéshátrányba kerül a mostani döntetlenje miatt Mertens és csapata.

Serie A • 33. forduló
Sassuolo – Napoli • 2-2 (0-0)
Helyszín: Citta del Tricolor. Vezette: Antonio Damato
Gólszerzők: Berardi (59.), Mazzitelli (80.), ill. Mertens (52.), Milik (85.)
Sárga lapok: Mazzitelli (64.), Sensi (77.), Duncan (88.), ill. Strinic (80.)
Kiállítás:

Sassuolo: Consigli – Lirola, Cannavaro, Acerbi, Dell’Orco – Pellegrini (Mazzitelli, 46.), Sensi, Duncan – Berardi (Ricci, 79.), Defrel (Matri, 46.), Ragusa. Vezetőedző: Eusebio di Francesco

Napoli: Reina – Hysaj, Albiol, Koulibaly, Strinic (Ghoulam, 85.) – Allan (Zielinski, 69.), Jorginho (Milik, 81.), Hamsík – Callejón, Mertens, Insigne. Vezetőedző: Maurizio Sarri

https://youtu.be/X-7-vnn8jcc

Nagy Dávid