Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Itt köthet ki a Fradi legendája

Lejár a szerződése Lipcsei Péternek a Ferencvárosnál, s a klubvezetők megszüntetik amúgy is a zöld-fehérek második csapatát, melynek vezetőedzőjeként tevékenykedett a klublegenda. Egyes hírek szerint Lipcsei ősztől az NB II-be visszacsúszó Gyirmót vezetőedzője lehet.

Forrás: jochapress.hu

Forrás: jochapress.hu

Urbányi Istvánt 2016 nyarán nevezte ki az NB I-be éppen feljutó Gyirmót a vezetőedzői feladatok ellátására. Meglepő módon a gyengébb szereplés ellenére is végig a posztján maradhatott, sőt a bajnokság végén saját elhatározásából távozik. Visszatér Amerikába. Így került képbe Lipcsei Péter is, akinek a helyzete jelenleg bizonytalan a Fradinál. A zöld-fehérek második csapatának edzőjének lejár a szerződése, s eddig még nem hosszabbították meg. Kubatov Gábor elnök többször elmondta, hogy Lipcseire számítanak, csak még nem tudni milyen minőségben. Felmerült, hogy a fiókcsapatot a Soroksárt irányíthatná, ha esetleg Lucsánszki Tamás távozik, de egyelőre ez sem fix. Ellenkező esetben az utánpótlásban kaphatna szerepet, mely nem biztos, hogy kielégítené terveit a klubikonnak. Így megkeresés esetén elgondolkozhat azon, hogy egy feljutásra esélyes csapat kispadjára leülhet.

Lipcsei 1990-től szolgálja a Fradit, de játékosként volt egy portugál (1994-től – 1997-ig Porto, Espinho), valamint egy osztrák (1998-tól – 2000 – ig Salzburg) kitérője. Miután lejárt a salzburgi szerződése tért vissza a zöld-fehérekhez, azóta megszakítás nélkül erősíti a Ferencvárost – 2010-ig játékosként, majd visszavonulása óta már edzőként.

Endrődi Dávid