Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: Kié lesz a 10-es, ha elmegy James?

Érdekes kérdést feszeget a Marca. A spanyol lapnál azon gondolkodtak el, kinek kéne kapnia a 10-es számú mezt, ha az ismét szabaddá válik.

Kép: Marca

Kép: Marca

James Rodriguez búcsút intett legutóbb a Sevilla ellen a madridi közönségnek, ezek után pedig nehéz nem úgy beszélni róla, mint aki elhagyni készül a Bernabeut. Mellesleg a kolumbiai játékos kapcsán már jó ideje pletykálják, hogy hamarosan valamelyik angol klubhoz teheti majd át a székhelyét – de mi lesz, ha ő tényleg távozik?

James egy számára pazarul sikerült 2014-es világbajnokságot követően igazolt Madridba, nagyjából 75 millió euróért. Mesut Özil után ő kapta meg a 10-es számú mezt, ami mára a legkelendőbb portéka lett a dél-amerikai Real-fanok körében. Nagyon fontos piac ez. A 10-es mez egy csapaton belül különös jelentőséggel bírhat, ami persze fokozottan igaz a Real Madridra, ahol azelőtt a klub legnagyobbjai hordták a hátukon. Nem mindegy tehát, ki kaphatja legközelebb.

Ha csak házon belül nézünk körbe, ott is akad jelölt bőven. Elég például a mostanában fantasztikus formában játszó Iscót említeni, aki ráadásul még spanyol is. Ő a 22-est választotta eddig, ha alkalma nyílt rá, de korábban az utánpótlás válogatottságai során gyakran játszott 10-esben. Hasonló a helyzet Asensióval kapcsolatban is, aki tavaly 10-esben lett U19-es Európa-bajnok, ráadásul ő abszolút a jövő embere (lehet). De ide lehet még sorolni Luka Modricot is, aki hazája válogatottjában használja ezt a mezszámot.

A lehetőségek számát pedig tovább növeli az átigazolási szezon és a lehetséges érkezők névsora. Mert például Mbappe kapcsán talán nem ok nélkül merülne fel, hogy kapja meg azt a számot – már ha akarja egyáltalán.

Amióta a spanyol bajnokságban állandósított mezszámok vannak, nyolcan kapták meg a 10-est: Michael Laudrup, Clarence Seedorf, Luis Figo, Robinho, Wesley Sneijder, Lassana Diarra, Mesut Ozil és James Rodriguez. Plusz a Marca azt is kiemelte, hogy a régi időkben pedig Prosincki, Netzer, Hagi és Puskás is hordta – csak hogy pár legendát említsünk.

Ki lesz a következő?