U20-as vb: Vereséggel kezdtek a németek – VIDEÓ

Elrajtolt az U20-as labdarúgó világbajnokság Dél-Koreában. Már az első játéknapot tartogatott meglepetéseket. A találkozó előtt esélyesebbnek tartott Németország Venezuelával szemben vérzett el. Az angolok esélyt sem adtak az argentinoknak.

2885011_big-lnd

Argentína U20 – Anglia U20 0:3 (0:1)
Gólszerzők: – ill Calvert-Lewin (38.), Armstrong (52.), Solanke (93.)
Kiállítva: Martienz (78.) ill. –

Nem indult jól az argentinoknak az U20-as világbajnokság. Az angolok ellen egy nagy zakóba futottak bele a nyitányon. Már az első játékrészben hátrányba kerültek, miután az Evertont erősítő Calvert-Lewin vette be Petroli kapuját.

A fordulás után sem javult az argentinok helyzete. A Barnsley-t erősítő Armstrong az 52. percben már két gólosra növelte hazája előnyét. A kegyelemdöfést a hosszabbításban a Chelsea fiatalja adta meg az argentinoknak. Solanke a 93. percben állította be a 0:3-as végeredményt. Az utolsó szűk negyedórában az argentinok Martinez kiállítása miatt emberhátrányban játszottak.

https://www.youtube.com/watch?v=T1TOgoqYxew

Dél Korea U20 – Guinea U20 3:0 (1:0)
Gólszerző: Seung-Woo Lee (38.), Minhyeok (76.) Paik (81.) ill. –

Az A csoport másik mai mérkőzésén a házigazdák mérték össze tudásukat Guninea legjobbjaival. A találkozót a koreaiak kezdték jobban. A 38. percben Seung-Woo Lee mattolta a guineai védelmet, és juttatta előnyhöz hazáját. Az első félidőben több találat nem is született.

A házigazdák a második játékrészben sem lazsáltak. A 76. percig kellett várni arra, hogy Minhyeok megszerezze csapatának a második gólját. 5 perccel később Paik is beköszönt a guineai kapuba. Az ő találatával alakult ki a 3:0-s végeredmény. A házigazdák magabiztos győzelemmel kezdték meg a tornát.

https://www.youtube.com/watch?v=0dZFcDC61O4

Venezuela U20 – Németország U20 2:0 (0:0)
Gólszerzők: Pena (51.), Cordova (54.) ill. –

A B jelzetű kvartett első fordulójában nagy meglepetésre az esélyesebbnek tartott németek pont nélkül távoztak a Venezuela elleni mérkőzés után. Az első játékrészben még a úgy tűnt, hogy Resse-vel, a Karlsruhe támadójával felálló német válogatott esélyt sem fog adni a venezuelaiaknak. Nyomás alatt tartották ellenfelük kapuját, és 6-szor próbálkoztak lövéssel, ebből 2 el is találta a „hazaiak” ketrecét. Ezzel szemben Venezuelának csak egy kapura tartó lövése volt.

A második félidőben jött a hidegzuhany a németek számára. Hiába tartották tűz alatt a „hazai” kaput, mégis ők kerültek hátrányba. Az 51. percben Pena villant meg és juttatta előnyhöz a csapatát. 3 perccel később Cordova is betalált. A németek erejéből már a szépítésre sem futotta a mérkőzés lefújásáig, így pont nélkül kezdték meg az u20-as világbajnokságot.

https://www.youtube.com/watch?v=ha0zcR5H6r4

Vanuatu U20 – Mexikó U20 2:3 (0:2)
Gólszerzők: Kalo (52.), Wilkins (62.) ill. Magana (10.), Cisneros (25.), Alvarez (94.)

Rendesen megizzasztotta Mexikó együttesét a Csendes-óceán délnyugati részén, Új-Kaledóniától északkeletre fekvő Vanuatu. A találkozó első félidejében úgy tűnt, hogy Mexikónak könnyű dolga lesz a nyitányon. Már a 10. percben előnyhöz jutottak, mivel Magana talált be Vanuatu hálójába. 15 perccel később Cisneros révén már két gólosra növekedett az előny.

A második félidőben a két gólos hátrány ellenére sem vesztette el a reményt Vanuatu gárdája. Az 52. percben Kalo szerezte meg csapatának az első találatot. Majd 10 perccel később rendesen meglepődtek a mexikói drukkerek, amikor Wilkins révén döntetlenre módosult a találkozó állása. A pontosztozkodás végül elmaradt, mivel a 94. percben Alvarez lőtte meg csapatának a három pontot jelentő találtot.

kép: fifa.com

Nagy Gábor