Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: Itt a szezon álomcsapata

Franciaország legnevesebb szaklapja a  L’Equipe kihirdette a 2016-2017-es szezon álom csapatát a Ligue 1-ben. Nézzük ki kerültek be és kik a nagy hiányzók. 

top11 ligue 1

Kapuban az a Cedric Carrasso aki parádésan védett egész idényben, ezzel hozzásegítve a Bordeaux csapatát a bajnoki 6. helyhez. A hálóőr összesen 27 mérkőzésen védte csapata kapuját, ezeken mindössze 26 gólt kapott és 9 alkalommal hárított büntetőt.

A hátvédsorban két Nice védő is található, Ricardo Pereira valamint a kivirágzó Dante, kiknek hathatós segítségével csapatuk BL jelentő 3. helyen végzett. Mellettük ott van a már jól bevált klasszis Thiago Silva is a PSG-ből, valamint a csúcsidényt futó Benjamin Mendy a Monacoból.

A középpályára az idén igazán berobbanó trió, Bernardo Silva és Lemar a Monaco képviseletében, valamint Seri a Niceből, őket egészíti ki az itt már nem újonc Verratti a PSG-ből.

A csatársorban a már elfeledett és többször leírt “Tigris” Radamel Falcao valamint az ő ékpárja a gólkirály Edinson Cavani került.

A legnagyobb hiányzó az év felfedezettje, az üstökösként berobbanó Kylian Mbappe a Monacoból, azonban komolyabb kockázattal kijelenthető, hogy a fiatal játékosnak az elkövetkezendő években bérelt helye lesz ebben a csapatban.