Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U20-as vb: Kiesett a házigazda – Videó

Az egyenes kieséses szakasszal folytatódott az U20-as világbajnokság Dél-Koreában. A házigazdára nagy fába vágta a fejszéjét, mivel a portugál együttessel kellett megmérkőzniük a továbbjutás reményében.

AEN20170530010800315_01_i

Dél-Korea U20 – Portugália U20 1:3 (0:2)
Gólszerzők: Lee Sang-Heon (81.) ill. Xadas (10. 69), Costa (27.)

Véget ért az álom a dél-koreai válogatott számára a hazai rendezésű U20-as világbajnokságon. A nyolcaddöntőben Portugália parancsolt megálljt a házigazdáknak. A mérkőzést a portugálok kezdték jobban. Mindössze 10 percnek kellett eltelnie ahhoz, hogy a Braga-t erősítő labdarúgó betaláljon. A 27. percben Costa duplázta meg a portugál gárda előnyét. A második játékrészben aztán ismét a Braga kiválósága villant, a 69. percben lőtte meg csapta harmadik gólját. A dél-koreaiaknak már csak egy szépítő találatra futotta Sang-Heon révén. Ezzel a Portugálok jutottak a következő körben, a házigazdák búcsúztak a tornától.

Venezuela U20 – Japán U20 1:0 (0:0)
Gólszerzők: Herrera (108.) ill. –

Folytatódik Venezuela remek sorozata az U20-as vb-n. A válogatott ellenfele Japán volt. A találkozó hosszúra nyúlt, mivel az első 2 játékrészben nem sikerült egyik csapatnak sem mattolnia a másik védelmét. Hosszabbításra került sor. A büntetőpárbajig azonban nem jutottak el, mivel Venezuela az első extra játékrészben előnyt szerzett, és ezt a lefújásig megőrizte. A New York City-t erősítő Herrera találata jelentette Venezuelának a továbbjutást. Japán búcsúzott a tornától.

kép: yonhapnews.co.kr

Nagy Gábor