Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Spurs: a “sarkantyúsok” elhappolnának egy játékost a Liverpool elől!

Az angol élvonalbeli Tottenham Hotspur igencsak jó szemmel igazol, amióta Mauricio Pochettino a gárda menedzsere. Most ismét erre készülnek, egy fiatal tehetséget szándékoznak lecsapni egyik riválisuk kezéről…

_90848691_sessegnon2Ryan Sessegnon (fotó: bbc.co.uk)

Az angol sportsajtóban hetek óta téma, hogy a Liverpool élénken érdeklődik Ryan Sessegnon, a Fulham tehetséges bal bekkje iránt. A mindössze 17 esztendős játékost a brit futball egyik legnagyobb talentumának tartják, ezt bizonyítja az a tény is, hogy felettébb ifjú kora ellenére 31 meccsen szerepelt idén a Fulham-nél, és 7 gólt, valamint 5 gólpasszt hozott össze! Mindezt balhátvédként.

Nem csoda, hogy Jürgen Klopp érdeklődését felkeltette Sessegnon, és a hírek szerint a vörösök készek lettek volna komoly összeget kiadni érte. De a Tottenham vezetői gondoltak egyet, és bekapcsolódtak a fiatal angolért vívott harcba. Sőt, a Liverpool Echo szerint már be is előzték a ‘Poolt. Állítólag Sessegnon számára igen komoly érv a Spurs mellett, hogy amennyiben hozzájuk igazol, nem kell elhagynia Londont. A Mersey-partiak mindenesetre a lapértesülések szerint elálltak az üzlettől, és más opció után néznek a balhátvéd posztjára.

Nem Ryan Sessegnon lenne az első fiatal, akit alacsonyabb osztályból szereznek meg a “sarkantyúsok”. Alig két esztendővel ezelőtt egy bizonyos Dele Allit a harmadosztályból happoltak el, a még mindig csak 21 esztendős játékos pedig azóta kétszer lett a Premier League legjobb fiatal játékosa, ráadásul abszolút alapembernek számít Mauricio Pochettino csapatában. Ha Sessegnont tényleg megveszik a londoniak, és csak feleennyire beválik, már nem fognak csalódni a Tottenham szurkolói.