Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U20-as vb: Kiestek a franciák; féltucat gólt lőtt USA! – videóval

Befejeződtek az U20-as világbajnokság nyolcaddöntői Dél-Koreában. USA padlóra küldte Új-Zélandot, míg Mexikó és Olaszország izgalmas meccsen jutott tovább, utóbbi nagy rangadót nyerve, és skalpot begyűjtve!

IMG_20170601_135140

Mexikó hajrábeli góllal vívta ki a negyeddöntőbeli szereplést! (forrás: twitter.com/FIFAcom)

A nyolcaddöntők utolsó napjára került sor a dél-koreai U20-as vébén, elsőként pedig a Mexikó – Szenegál meccset rendezték meg ma, még a délelőtt folyamán.

Az első játékrész túl sok izgalommal nem kecsegtetette a drukkereket, viszont a fordulás utánra Mexikó tudta érvényesíteni az akaratát. Ezt megkönnyítette viszont az, hogy a szenegáliaknál Gueye megkapta a 72. percben második sárga lapját, így megfogyatkoztak az afrikaiak. Majd jött a közép-amerikaiak gólja – a középre tett labdát a csereként pályára lépő Cisneros vágta be közelről a léc alá a meccs legvége előtt (1-0)! Ezzel el is dőlt a továbbjutás sorsa, Mexikó pedig Anglia ellen játszik majd a legjobb 8 között.

Mexikó – Szenegál • 1-0 (0-0)
Helyszín: Incheon Football Stadium – 3.276 néző
Gólszerzők: Cisneros (89.), ill.
Kiállítás: -, ill. Gueye (72.)


IMG_20170601_150158

A fehérmezes olaszok állították meg az eddig menetelő franciákat (forrás: twitter.com/FIFAcom)

Délután 1-től két mérkőzés vette kezdetét. A hibátlanul és kiemelkedően teljesítő franciák az olaszokkal mérkőztek meg a negyeddöntőbe jutásáért.

Az első gól a 27. percben született meg, amikor Orsolini vágta be a labdát Franciaország kapujába Pezzella beadása nyomán (0-1)! Az olaszok előnye keréken tíz percig tartott ki, a 37. minutumban ugyanis Coppolaro szabálytalanságát francia tizenegyes követte! A labda mögé Augustin állt, a játékszert pedig középre lőve egalizált (1-1). Csupán a két gól alkalmával találták el a felek a kaput a szünetig, így más érdemleges nem történt az első félidőben.

A fordulást követően hamar előnybe került ismét az olasz válogatott! Az 52. minutumban Favilli labdáját Panico fejelte be (1-2)! A 80. percben Orsolini ismét betalált, ám nem növelte az olaszok előnyét, hiszen les miatt nem adták meg a gólját, így izgalmas maradhatott a meccs vége. Viszont izgalom ide vagy oda, a franciák már nem tudtak egyenlíteni, így hiába brillíroztak eddig a tornán, a rivális olaszok kifejtették őket! Olaszországra a negyeddöntőben a tornán eddig szintén remeklő Zambia vár.

Franciaország – Olaszország • 1-2 (1-1)
Helyszín: Cheonan Stadium
Gólszerzők: Augustin (37. – büntetőből), ill. Orsolini (27.), Panico (52.)


IMG_20170601_142855

Az amerikaiak elképesztő sikert ünnepelhettek! (forrás: twitter.com/FIFAcom)

A francia – olasz rangadó közben USA Új-Zélanddal csapott össze. A favoritok ezen a meccsen a csoportgyőztes jenkik voltak, s a papírformát Glad igyekezett érvényesíteni a 32. percben. Az amerikai védő egy szöglet után lőtt irdatlan lökete akadt be az ellenfél kapujába (1-0)! Ezen felül USA magabiztosan uralta a játékot a szünetig mezőnyben, és helyzetek terén is – az előnyben lévő válogatott háromszor talált kaput a félidő végéig, míg Új-Zéland egyszer sem.

Az amerikaiak a szünet után még jobban megnyomták a meccset. Két perc sem telt el az idő alatt, amíg berámoltak még kettőt a tengerentúliak! Előbb, a 64. percben Ebobisse tizenhatosról leadott lökete ment a léc alá (2-0), majd Lennon vette be egy perccel ezután az ellenfél kapuját, lényegében eldöntve a továbbjutás kérdését (3-0)! Viszont ezután sem ért véget a gólgyártást, a 76. percben már néggyel ment USA! Ekkor ismét Glad talált be, akit a harmadik találat szerzője, azaz Lennon szolgált ki szögletből, a társ pedig fejjel volt eredményes (4-0)! A hajrában ráadásul jött az ötödik is, USA nem kegyelmezett – a 84. percben Trusty lőtt zseniális találatot kapásból (5-0). Ezzel viszont még nem ért véget, a hosszabbításra is tartogattak az amerikaiak egy találatot! A ráadás harmadik percében Kunga nagyszerű góljával alakult ki az Új-Zélandra nézve megsemmisítő végeredmény (6-0)! A jenkik tehát elképesztően simán kerültek be a negyeddöntőbe, ahol dél-amerikai ellenfél vár rájuk, méghozzá Venezuela.

USA – Új-Zéland • 6-0 (1-0)
Helyszín: Incheon Football Stadium
Gólszerzők: Glad (32., 76.), Ebobisse (64.), Lennon (65.), Trusty (84.), Kunga (90+3.) ill.


Az U20-as világbajnokság negyeddöntőinek párosításai

Június 4., vasárnap
11:00 • Portugália – Uruguay
13:00 • Venezuela – USA

Június 5., hétfő
11:00 • Olaszország – Zambia
13:00 • Mexikó – Anglia

Természetesen mi a további mérkőzésekről is beszámolunk az U20-as vb kapcsán, melynek küzdelmei tehát vasárnap folytatódnak a legjobb 8 között!

Nagy Dávid