Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U20-as vb: Túlórázott Olaszország – VIDEÓ

Folytatódtak a neggyeddöntők a Dél-Koreában zajló U20-as világbajnokságon. A mai ebédhez az Olaszország – Zambia találkozó passzolt.

2887245_full-lnd

Olaszország – Zambia 3:2 (2:2)
Gólszerzők: Orsolini (50.), Dimarco (88.), Vido (111.) ill. Daka (4.), Sakala (84.)
Kiállítva: Pezzella (43.) ill. –

Rosszul kezdődött a mérkőzés Olaszország számára. Már a 4. percben hátrányba kerültek, miután Daka emelte át remekül a kapuson a labdát, ami a hálóba hullott. A 15. percben növelhette volna előnyét Zambia, ám Banda nem adott elég erőt bele a lövésébe. A 26. percben alakította ki Olaszország első komolyabb helyzetét, Orsolini tüzelt, ám a zambiai hálóőr fel tudott készülni a löketre, és hárított. A 43. percben megfogyatkozott Olaszország. Pezzella kapott azonnal piros lapot, miután lerántotta ellenfelét, hiába reklamált, mehetett zuhanyozni.

Hátrányban és emberhátrányban kezdte meg Olaszország a második játékrészt. Azonban nem törtek meg, és az 50. percben ki is egyenlítettek, miután Orsolini remekül érkezett egy beadásra, és Zambia hálójába juttatta a labdát. Az 57. percben ismét előnybe kerülhetett volna Zambia, azonban Daka gólját a partjelző magasba lendülő zászlaja tette érvénytelenné les miatt. 6 perccel a lefújás előtt ismét előnybe került Zambia. Sakala vette célba, és lőtte ki a felső sarkot. Olaszország a hajrában jutott szabadrúgáshoz, és Dimarco remek tekerésének köszönhetően életben tartotta a továbbjutási esélyeket.

A rövid pihenő után jöhetett a 2*15 perces hosszabbítás. Zambia indította meg a helyzetek sorát. Kalunga azonban nem volt pontos, és labdája kevéssel a kapu mellett szállt el. A 107. percben Chisala  juttathatta volna előnyhöz Zambiát, ám ő sem érezte igazán a kaput. A 111. percben került ismét előnybe Olaszország. A gólszerző Dimarco most gólpasszal vette ki a munkából a részét. Remekül találta meg labdája Vido fejét, aki a kapu közepébe fejelt. A hátralévő 15 percben nem esett gól, így 10 emberrel is bizonyított Olaszország. Zambia búcsúzott a tornától.

kép: FIFA.com

Nagy Gábor