Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-selejtező: Sírva kért bocsánatot Dzsudzsák, a szurkolók véleménye – videóval

Nehezen lehet napirendre térni a péntek esti pofon felett. Idéztük a szövetségi kapitányt, Gulácsi Pétert, valamint Csányi Sándor MLSZ-elnököt is késő este.

629dzsudzsak

Továbbra sem tudunk mit kezdeni az andorrai pofonnal. Egyszerűen szégyen, hogy egy miniállam válogatottja is ízeire szedi válogatottunkat, amely a 2018-as világbajnokság selejtezőinek nyitányán, Feröer ellen is szenvedett. Két papírforma siker helyett mindössze egyetlen pontot szereztünk idegenben. Mert alapesetben mind Feröert, mind Andorrát le kellett volna győzni. Dzsudzsák Balázs sírva adott interjút a péntek esti zakó után az M4 Sportnak. Bocsánatot kért, és arról beszélt, hogy teljesen egyedül maradt, mint vezér a válogatottban. „Kikaptunk Andorrától, felesleges bármit mondanom, hát levetették velünk a mezt. Egy éve ilyenkor a csúcson voltunk, most meg a pokolban vagyunk. Ez mindennek az alja. Elnézést kérek mind a szurkolóktól, akik ide kijöttek, mind a tévénézőktől, mindazoktól, akik szeretik a magyar labdarúgást. Vállalom érte az én felelősségemet is. Nem fogok sajnálkozni. Ezt tudom elmondani, teljes szívemből így érzek – beszélt érzéseiről a csapatkapitány. – Én itt voltam a végéig, ennyit tudok mondani. Dzsudzsák a hibás, és ezt vállalom is. Tavaly is én voltam a csapatkapitány, amikor legelőször kellett kimenni ünnepelni, és most is én vagyok, akit először kell »ütni« úgymond. Erre nincsenek szavak, erre nincs bocsánat.”

Arról, hogy mi lesz a jövőben, könnyes szemekkel válaszolt. A rutinos játékosok mellett hiányolta a jelen kerettagok többségétől a válogatott címer tiszteletét. „Ilyen még soha nem volt a pályafutásom során, ráadásul egy kicsit egyedül is vagyok. Nem is arról van szó, hogy kelljen bárki is, hogy megvédjen, de nincsen se egy Gerzson, se egy Priska, se egy Szala, se egy olyan, aki átérzi, mit jelent az, hogy válogatott, mit jelent az, megfelelni a szurkolóknak. Nagyon sok mindent tudnék még mondani, de ebbe most nem fogok belemenni.”

Azt is hozzátette, neki fontos a válogatott, de ezzel együtt élni, hogy „arabozzák”, meg „pénzéhesezik” nehéz, de elismerte, hogy rossz döntést hozott korábban az átigazolásai kapcsán.

A találkozó lefújása után a szurkolókhoz mentek, akik levetették a játékosokkal a mezt, néhány játékos kidobta a szerelését, amivel csak olajat öntött a tűzre.

Gavalovits Sándor