Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fabio Grosso Serie B-s csapat élén! – HIVATALOS

Távozik a Juventus Primavera éléről a még mindig csak 39 esztendős Fabio Grosso. Az ifjú tréner az olasz másodosztályú labdarúgó-bajnokságban (Serie B) szereplő Bari csapatának az irányítását veszi át – számolt be róla a klub hivatalos honlapja.

grosso prim001

Az F.C. Bari a jövő héten mutatja be a média előtt az ifjú Fabio Grossot, aki tehát edzői karrierje során először irányíthat majd felnőtt csapatot. Nos, nézzük meg, mit is tudhatunk a klub frissen kinevezett vezetőedzőjéről…

Fabio Grosso 2001-ben mutatkozhatott be a Serie A-ban a Perugia színeiben, melynek színeiben debütálhatott az olasz válogatottban. Innen a Serie B-ben érdekelt Palermóhoz vezetett az útja, a szicíliai csapathoz 2004 januárjában igazolt. A klub viszont feljutott az olasz első osztályban, így fél év elteltével újra a Serie A-ban rúghatta a bőrt. A 2006-os nyári transzfer időszak folyamán az Inter kedvéért hagyta ott a Palermót, ahonnan röpke egy esztendőt követően távozott is. Grosso 2007-2009-ig az Olympique Lyont erősítette, majd a francia gárdától két év elteltével visszatért Olaszországba. Az olasz hátvéd a Juventus szerződött, a torinói alakulatnál három szezont húzott le, majd innen is vonult vissza. Klubszinten nyert két olasz bajnoki címet, egy francia bajnoki címet, és egy Francia Kupát is. Karrierjének legemlékezetesebb pillanatai egyértelműen a 2006-os világbajnoksághoz kapcsolódnak. A Vb-t ugyebár akkor az olasz válogatott nyerte meg, melyben Grossónak óriási érdemei voltak, az ausztrálok elleni negyeddöntőben az utolsó pillanatban büntetőt harcolt ki, a német elleni elődöntőben rendkívül fontos találatot jegyzett, míg a fináléban ő értékesítette a mindent eldöntő tizenegyest a büntetőpárbajban a franciákkal szemben. 

Edzői karrierje visszavonulását követő évben, azaz 2013-ban vette kezdetét. Grosso 2014 márciusában vehette át a Juventus Primavera irányítását, mellyel szép eredményeket ért el, 2016-ban elnyerte a csapattal a Viareggio kupát, emellett bajnoki és a Primavera Olasz Kupa döntőig jutotta tanítványait.