Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Everton: Már megvannak a jelöltek Lukaku helyére

Nagyon belehúztak az Evertonnál, egymás után érkeznek az új játékosok a csapathoz, ráadásul nem éppen a rosszabbik fajtából. Ráadásul Romelu Lukaku és a Manchester United is megegyezett idő közben, vagyis a belga csatár lehet a PL történetének második legdrágább játékosa Cristiano Ronaldo után. Ki hitte volna, hogy az Everton lesz az átigazolási időszak egyik főszereplője?

Kép: Sky Sports

Kép: Sky Sports

A Lukaku-üzlet lehet a nyár egyik, ha nem a legnagyobb dobása. Komoly összeg ütheti a liverpooli középcsapat markát, de ez csak a történet egyik fele: sok gólt kell majd pótolni, ha Lukaku elhagyja a csapatot. Természetesen több alternatíva is van arra, miként lehet és kell majd enyhíteni a belga óriás hiányát.

Az egyik fontos tényező Sandro Ramirez érkezése. A barcelonai nevelésű csatár a Malagától érkezik és ha megkapja a kellő bizalmat, nagy valószínűséggel sok örömet okoz majd a szurkolóknak. Ő viszont önmagában még kevés, pláne az első PL-szezonjára készülve. Épp ezért még minimum egy ember érkezésére vannak komoly kilátások.

Tegnapi hír, hogy felmerült Wayne Rooney hazacsábítása a kékeknél, ami azért hordoz magában némi kockázatot. Az angol válogatott legenda már koránt sincs pályafutása csúcsán, de ahhoz képest elég komoly fizetése van – de erről már tegnap értekeztünk. A manchesteri rutinos Rooney viszont nem az egyetlen, aki felmerült az Everton kapcsán: Oliver Giroud is pályázhat a pozícióra! Az Arsenal támadója szeretne ott lenni a világbajnokságon a francia válogatott színeiben, ehhez pedig gólokra van szüksége – és persze jó sok játékidőre. Ezt az Ágyúsoknál (pláne Lacazette érkezése miatt) senki sem fogja neki garantálni, így ésszerű opció lehet az Everton, ahol tárt karokkal várják. Persze nem csak ott.

Egészen friss viszont a Bleacherreport.com híre, miszerint az Everton kész ajánlatot tenni a Swansea izlandi támadójáért, Gylfi Sigurdssonért. A brit oldal szerint azonban két gátja lehet ennek a transzfernek: az egyik, hogy a Leicester City is komoly erőkkel próbál menni érte; másfelől pedig az eredetileg 30 milliós vételár egyből felemelkedett 40-re. Nem így kalkulálták ezt az Evertonnál, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy kihátrálnának az üzlet mögül. Egyszerűen csak végig kell gondolniuk, hogy kire, mennyit szeretnének költeni.

Mind a három csatár valószínűleg nem jöhet, de ha ügyesek Liverpoolban, akkor talán kettő is meglehet. Kíváncsian várjuk, miként döntenek.